Preşedintele american Donald Trump a declarat că îl recunoaşte pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, ca fiind preşedintele interimar al Venezuelei, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Într-un comunicat publicat miercuri, Trump a făcut apel ca alte guverne să îi urmeze exemplul în recunoaşterea lui Guaido.
 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
El a descris preşedinţia lui Nicolas Maduro ca fiind „ilegitimă” şi a afirmat că congresul Venezuelei, condus de Guaido, „este ramura legitimă a guvernului”.
 
„Oamenii din Venezuela s-au exprimat curajos împotriva lui Maduro şi a regimului său şi au cerut libertate şi stat de drept”, se arată în comunicatul lui Trump.
 
Sute de mii de venezueleni au ieşit pe străzi miercuri pentru a cere demisia guvernului preşedintelui Nicolas Maduro. 
 
Guaido, în vârstă de 35 de ani, a cerut ca armata să îl dea afară pe Maduro şi a promis amnistie pentru cei care sunt dispuşi să readucă democraţia. El a declarat că este dispus să îl înlocuiască pe Maduro cu un preşedinte interimar care ar avea susţinerea armatei, pentru ca apoi să organizeze alegeri libere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.