Starea de urgenţă a fost decretată în oraşul rus Proletarsk, în regiunea Rostov, unde luni continuau eforturi de stingere a unui incendiu care a izbucnit duminică dimineaţa în urma unui atac cu dronă vizând depozite de carburant, soldat cu rănirea a cel puţin 18 pompieri, a anunţat pe Telegram administraţia oraşului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Starea de urgenţă a fost decrată la miezul nopţii de duminică spre luni (şi ora României), potrivit administraţiei.

Guvernatorul regiunii, Vsili Golubev, a anunţat că 18 pompieri au fost preluaţi de către medici, iar patru dintre ei fost spitalizaţi din cauza unor arsuri.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Potrivit guvernatorului, mijloace suplimentare au fost trimise la stingerea incendiului ”în condiţii foarte dificile cauzate de temperaturi mari”.

Guvernatorul anunţa duminică faptul că incendiul a izbucnit în urma căderii unor fragmente, după ce ”apărările aeriene au respins un atac cu drone” şi că nu a fost rănit nimeni.

O sursă din cadrul serivciilor militare ucrainene de informaţii (GUR) a confirmat duminică AFP că un atac cu drone a vizat o instalaţie de depozitare de carburant şi peroduse petroliere Kavkaz situată la Proletarsk.

Potrivit acestei surse, această intalaţie era furnizoarea ”complexului militaro-industrial” rus.

Proletarsk, cu aproape 20.000 de locuitori, se află la aproximativ 200 de metri de frontiera ucraineană şi la aproximativ 350 de kilometri de zone de luptă controlate de Kiev pe linia de front din estul Ucrainei.

De la începutul războiului, în februarie 2022, Kievul a luat ca ţintă în mai multe rânduri instalaţii petroliere şi gazifere din Rusia, unele situate la sute de kilometri de frontieră, în cadrul a ceea numeşte represalii ”drepte” la atacuri vizând infestructuri energetice ucrainene.

Aceste atacuri cu dronă intervin în contextul în care Ucraina se află de două săptămâni într-un asalt transfrontalier fără precedent în regiunea rusă de frontieră Kursk, în care a anunţat că a cucerit 80 de localităţi.

EVACUĂRI ÎN ZONA POKROVOSK

Ucraina a confirmat luni evacuarea a mii de familii cu copii de la Pokrovsk şi din zonă, în contextul în care forţe ruse înaintează neîncetat către acest oraş strategic situat în estul Ucrainei.

”Începem evacuarea forţată a a familiilor cu copii din aglomeraţia Pokrovsk (...), în timp ce oraşele noastre se află efectiv în bătaia armelor inamice. Decizia evacuării este necesară şi inevitabilă”, a anunţat pe reţele de socializare guvernatorul regiunii Doneţk, Vadim Filaşkin,.

Peste 53.000 de persoane - inclusiv aproape 4.000 de copii - trăiesc în această zonă situată în apropiere de linia frontului de est în Ucraina, a previzat pe Telegram guvernatorul.

Pokrovskul se află la intersecţia unui drum important care aprovizionează principalele garnizoane ucrainene de pe frontul de est, de mult timp ţinta armatei ruse.

Duminică, Ministerul rus al Apărării a anunţat că a cucerit localitatea - Svîrîdonivka -, situată la aproximativ 15 kilometri de Pokrovsk.

Şeful Administraţiei Militare din Pokrovsk, Serghii Dobriak, avertiza săptămâna trecută că Rusia se află la mai puţin de zece kilometri de periferia oraşului şi cerea locuitorilor rămaşi să evacueze.

În alt sector al regiunii, Moscova a revendicat luni cucerirea localităţii - Zalizne -, situată în apropiere de Toreţk, altă ţintă a armatei Kremlinului.

Trupele ruseşti, mai numeroase şi mai bine echipate, şi-au continuat în ultimele zile înaintarea pe frontul de est, în pofida unei ofensive ucrainene în Rusia, în regiunea de frontieră Kursk.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.