Guvernul spaniol dă asigurări că, în pofida unei creşteri puternice a contaminărilor cu noul coronavirus, situaţia este ”sub control”, răspunzând astfel unor ţări care au impus restricţii Spaniei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Începând de duminică, pasagerii care sosesc din Spania în Regatul Unit intră timp de 14 zile în carantină, iar Norvegia a impus din nou restricţii de călătorie în Spania.

Premierul francez Jean Castex le-a ”recomandat puetrnic” francezilor, vineri, ”să evite” să se ducă în Catalonia, o regiune situată în nord-estul Spaniei, unde epidemia a repornit puternic.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Guvernul spaniol consideră că situaţia este sub control, focarele sunt localizate, au fost izolate şi controlate”, a declarat pentru AFP Ministerul spaniol de Externe.

”Spania este o ţară sigură”, a adăugat ministerul, anunţând cu privire la carantina de 14 zile impusă de Marea Britanie că Madridul este ”în contact” cu Londra, pe a cărei decizie o ”respectă”.

ÎNGRIJORARE ÎN ARAGON ŞI CATALONIA

Epidemia a început să accelereze din nou în Spania - unde s-au înregistrat joi şi vineri 1.000 de contaminări cu covid-19 pe zi -, potrivit unor bilanţuri oficiale.

Numărul cazurilor, raportat la populaţie, s-a triplat în două săptămâni, iar autorităţile supraveghează peste 280 de focare.

Ministerul spaniol al Sănătăţii şi-a exprimat îngrijorarea în mod special faţă de situaţia din Aragon şi din Catalonia.

În Catalonia, autorităţile regionale i-au îndemnat pe locuitorii Barcelonei să rămână acasă. Ele au decis vineri să închidă discotecile şi barurile de noapte, considerate drept focare de contagiune.

În acest context, majoritatea regiunilor - competente în domeniul Sănătăţii - au consolidat caracterul obligatoriu al măştii de protecţie - care este obligatoriu să fie purtată pe stradă. Nepurtarea măştii pe stradă se sancţionează cu amendă.

În unele dintre regiuni, restricţii au fost impuse cu privire la o limitare a numărului de persoane care pot să se adune sau interdicţia vizitării azilurilor de bătrâni.

Guvernul central - care asigură că nu este vorba despre un ”al doilea val” - consideră că regiunile au instrumente suficiente pentru a controla epidemia covid-19 şi îndepărtează eventualitatea impunerii unei stări de alertă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.