Compania feroviară germană Deutsche Bahn a anunţat sâmbătă că serviciile feroviare din centrul ţării sunt „perturbate masiv”, invocând o defecţiune tehnică nespecificată, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Operatorul feroviar a precizat că trenurile nu vor părăsi staţiile din zona afectată şi că lucrează de urgenţă la remedierea problemei.

Site-ul de ştiri Tagesschau.de al televiziunii publice ARD relatase anterior că în zona din jurul oraşului Frankfurt comunicaţiile radio ale Deutsche Bahn erau întrerupte.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Deutsche Bahn nu a dorit să ofere detalii suplimentare atunci când a fost contactată de Reuters.

Ulterior, a anunţat că defecţiunea tehnică a fost rezolvată, dar traficul va fi în continuare dat peste cap până spre sfârşitul zilei şi sfătuieşte pasagerii să se informeze înainte de a pleca spre gară.

În timpul campionatului european de fotbal găzduit de Germania în această vară, serviciile Deutsche Bahn au fost criticate, iar compania feroviară trece prin dificultăţi economice.

Pe de altă parte, în iulie, trenurile de mare viteză ale Franţei au fost afectate de o serie de sabotaje - atribuite unui mod de operare al extremei stânga - în ziua începerii Jocurilor Olimpice.

La rândul său, Germania a trecut în ultima vreme prin mai multe alerte de securitate. Aeroporturile sale au avut activitatea temporar blocată din cauza unor activişti radicali de mediu, două baze militare au fost vizate de posibile sabotaje, iar mai multe incidente, din păcate soldate cu morţi, au fost puse pe seama unor militanţi islamişti.

Nu în ultimul rând, în ultimul timp s-au înmulţit avertizările din partea unor surse de securitate sau servicii de informaţii în legătură cu potenţiale atacuri cibernetice ruse asupra infrastructurii occidentale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.