Cadavrele a 17 dintre cele 22 de persoane care se aflau la bordul unui elicopter de tip Mi-8 au fost găsite duminică, după ce aeronava a ”dispărut” de pe radar sâmbătă în Peninsula Kamceatka, o peninsulă vulcanică situată în Extremul Orient rus, iar căutările au fost reluate luni în zona epavei, anunţă Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ministerul a publicat pe reţele de socializare o înregistrare video de la căutări într-o zonă vulcanică, realizată dintr-un elicopter de salvare în zbor, care surprindea epava la sol.

O primă survolare a zonei, în vederea găsirii celor 19 pasageri şi trei membri ai echipajului care se aflau la bord, s-a soldat cu un eşec sâmbătă, din cauza unei vizibilităţi reduse, potrivit autorităţilor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Căutările au fost reluate duminică.

Un grup de salvatori şi două elicoptere au fost desfăşurate de urgenţă către presupusul loc al accidentului, în Peninsula vulcanică Kamceatka.

O anchetă a fost deschisă, a anunţat duminică filiala regională a Comitetului rus de anchetă.

”Circumstanţele incidentului sunt pe cale să fie stabilite”, a anunţat filiala.

Elicopterul de tip Mi-8 este un elicopter militar de fabricaţie sovietică.

Peninsula Kmceatka este cunoscută prin peisaje magnifice, pe care turiştilor le place să le survoleze cu elicopterul, în care urcă după ce cumpără un bilet adesea foarte scump.

Accidentele de avion şi elicopter sunt destul de frecvente în Extremul Orient rus, o regiune sălbatică şi izolată.

În august 2021, un elicopter de tip Mi-8 cu 16 persoane la bord - inclusiv 13 turişti - s-a prăbuşit într-un lac, în Kamceatka, din cauza vizibilităţii slabe. Acest accident s-a soldat cu opt morţi.

În iulie 2021, un avion de linie s-a prăbuşit cu cei 21 de pasageri şi şase membri ai echipajului de la bord în timp ce se pregătea să aterizeze în peninsulă. Accidentul nu a avut supravieţuitori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.