Adăposturi antiaeriene modulare au început să fie instalate pe străzi în mai multe oraşe din regiunea rusă Kursk, în care are loc o ofensivă ucraineană fără precedent de la 6 august, anunţă joi autorităţile regionale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Azi (joi) a începot să se instaleze la Kursk adposturi din beton armat”, anunţă pe Telegram guvernatorul regional Aleksei Smironov.

O înregistrare video postată de acesta surprinde instalarea unui adăpost gri, inscripţionat cu roşu ”Ukrîtîie” (”adăpost” în rusă), pe o stardă însorită.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Adăposturile respective urmează să fie instalate în apropierea unui număr de 60 de staţii principale de autobuz în oraşul Kursk, precizează guvernatorul.

Oraşul Kursk, capitala regiunii omonime, se află la aproximativ 80 de kilometri de frontiera cu regiunea ucraineană Sumî, de unde şi-au lansat forţele ucrainene ofensiva la începutul lui august.

Kievul a revendicat de atunci o înaintare fără precedent pe teritoriul rus, cucerirea a 93 de localităţi şi a 1.250 de kilometri pătraţi.

Peste 120.000 de locuitori au fugit de acasă în două săptămâni, potrivit autorităţilor ruse.

Oraşul Kursk are aproximativ 440.000 de locuitori.

Potrivit lui Smirnov, decizia instalării unor asemenea echipamente a fost luată de Celula de Criză creată în regiunea Kursk împotriva ofensivei armatei Kievului.

Adăpoosturi modulare sunt pe cale să fie instalate în oraşul Jeleznogorsk, iar în cursân la Kurceakov - în apropiere de Centrala Nucleară Kursk -, anunţă Aleksei Smirnov.

Ucraina a instalat adăposturi similare în mai multe oraşe ucrainene, inclusiv la Kiev, de la începutul ofensivei ruse, în februarie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.