Armata rusă a declarat luni că a preluat controlul total asupra aşezării Bilohorivka din regiunea ucraineană estică Luhansk şi susţine că a ocupat poziţii mai bune în zonă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus al Apărării a precizat într-un comunicat că forţele sale au fost, de asemenea, implicate în confruntări violente în regiunea ucraineană Harkov, în apropiere de Vovceansk, Starîţia şi Hlîboke, unde susţine că a respins două contraatacuri.

Forţele ruseşti au pătruns la începutul acestei luni în regiunea Harkov în ceea ce preşedintele Vladimir Putin a declarat că este o operaţiune de creare a unei zone tampon pentru a proteja regiunile de frontieră ruseşti.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
În raportul său de luni dimineaţă, publicat pe Facebook, Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei recunoaşte că situaţia de pe linia frontului a escaladat, ruşii punând presiune pe mai multe fronturi, cu peste 30 de ciocniri numai de la începutul zilei. "De la începutul zilei, situaţia de pe front a escaladat, invadatorii ruşi au tras de 533 de ori asupra poziţiilor trupelor noastre, folosind mai mult de 50 de drone kamikaze. Până în prezent, au avut loc peste 30 de angajamente de luptă, un atac cu rachetă şi un atac aerian", a precizat Statul Major General, citat de Ukrainskaia Pravda.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.