Producătorul de snackuri Mondelez şi-a reluat producţia de biscuiţi Oreo în Ucraina, după ce fabrica sa dintr-un oraş mic din partea de est a ţării a fost grav avariată în timpul invaziei Rusiei, în urmă cu aproximativ doi ani, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Fabrica Mondelez din Trostianeţ este acum complet reconstruită, după ce s-a deschis parţial anul trecut pentru a produce ciocolată, potrivit unui comunicat al companiei.

Compania a spus că biscuiţii Oreo şi alte ciocolate produse la fabrica din Ucraina nu sunt exportate în Rusia vecină.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Mondelez are trei fabrici în Rusia şi îşi vinde biscuiţii şi snackurile acolo, în ciuda boicoturilor şi apelurilor angajaţilor, activiştilor şi investitorilor care îi cer să se oprească.

Mondelez a declarat anterior că îşi va face afacerile în Rusia ”de sine stătătoare”, cu un lanţ de aprovizionare autosuficient până la sfârşitul anului 2023. A numit o nouă conducere în Europa, inclusiv Rusia, la începutul acestui an.

Rivalii Mondelez, inclusiv Nestle, cea mai mare companie producătoare de alimente din lume, continuă să-şi vândă produsele în Rusia. Alimentele nu intră sub sancţiunile internaţionale.

În timp ce fabrica din Trostianets era reparată, Mondelez a importat Oreos în Ucraina, a declarat o sursă familiarizată cu planurile companiei, care nu are voie să vorbească cu presa.

Compania a spus că produsele fabricate în uzina Trostianets sunt exportate în ţări eurasiatice precum Georgia şi Kazahstan, pe lângă faptul că sunt vândute pe piaţa internă ucraineană.

Uzinele din Rusia au ajutat anterior să aprovizioneze aceste ţări, a spus sursa.

”Continuăm să ne creştem investiţiile în sprijinirea şi reconstrucţia Ucrainei”, a spus compania în comunicat.

Mondelez a declarat anterior pentru Reuters că nu mai sunt exporturi din Rusia în Europa.

Biscuiţii de ciocolată cu umplutură din cremă de vanilie Oreos sunt ual dintre cele mai mari mărci ale Mondelez şi au atins venituri din vânzări de aproximativ 4 miliarde de dolari anul trecut, potrivit unei postări pe LinkedIn a CEO-ului Dirk Van de Put.

Celelalte mărci de top ale Mondelez includ ciocolatele Milka şi Cadbury. De asemenea, compania face fursecuri şi biscuiţi de marcă locală.

Puţin peste 30% dintre acţionarii Mondelez au susţinut săptămâna trecută o rezoluţie prin care se solicită companiei să efectueze un studiu independent cu privire la riscurile continuării activităţii în Rusia, potrivit unui document al companiei.

Norges Bank, al 11-lea cel mai mare acţionar al Mondelez, conform Eikon de la LSEG, a susţinut propunerea, conform fondului. Fondul a spus că atunci când o companie ”nu satisface nevoile noastre ca investitor financiar, vom lua în considerare sprijinirea unei propuneri bine fundamentate a acţionarilor”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.