Deputatul din Alpes-Maritimes Éric Ciotti îşi lansează un nou partid, denumit ”Uniunea Dreptelor pentru Republică” (”Union des droites pour la République”, UDR), anunţă el sâmbătă într-un discurs susţinut la Levens, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Marca Les Républicains (LR) este depăşită azi, discreditată de înfrângeri, contradicţii, lipsa de curaj”, a declarat el.

”Pentru a învinge din nou, vă propun să ne refondăm partidul politic (...). Pentru a renaşte trebuie să îndrăznim totul. Uniunea Dreptelor pentru Republică va fi acest are partid de dreapta”, anunţă el.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Numele partidului este o trimitere directă la Uniunea Democraţilor pentru Republică, un partid landat în 1967 în vederea susţinerii generalului Charles de Gaulle.

”PARTID MARE AL DREPTEI POPULARE”

”Să facem împreună din UDR marele partid al dreptei populare. Această zi este o zi a înnoirii, a renaşterii”, vrea el să creadă.

”Fiecare zi care trece consolidează această uniune a dreptelor care este singura opţiune către inimile francezilor”, consideră el, îndemnând ”să se reconstruiască totul, să se regândească totul”.

”Împreună cu Éric Ciotti şi mulţumită lui Éric, dreapta adevărată s-a întors, singura dreaptă de care avem nevoie (...). Împreună cu voi şi pentru voi, construim această familie mare şi frumnoasă a dreptei republicane. Îndrăznim împreună şi ne asumăm uniunea dreptelor”, a salutat pe X deputata LR din Alpes-Maritimes Christelle d'Intorni 

PREŞEDINŢIE LR CONTESTATĂ

Éric Ciotti, care a preluat preşedinţia Partidului Les Républicains în 2022, s-a aliat cu Partidul Rassemblement national (RN, extremă dreapta) în vederea alegerilor legslative anticipate şi a provocat un val de condamnări în tabăra sa.

Ales deputat şi apoi liderul unui grup de 16 deputaţi, denumit "À droite", el dădea asigurări miercuri că nu se aşteaptă ”în acest stadiu” să renunţe la funcţia de preşedinte LR, în contextul în care lideri din partid încearcă să-l excludă din formaţiune după ce s-a aliat cu extrema dreaptă.

Justiţia urmează să se pronunţe la 14 octombrie cu privire la deţinerea preşedinţiei LR de către Éric Ciotti.

Alesul din Alpes-Maritimes a anunţat că vrea ca membrii partidului să fie consultaţi în acest subiect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.