Donald Trump i-a inclus pe foştii candidaţi independenţi la Casa Albă Robert F. Kennedy Jr. şi Tulsi Gabbard în echipa sa de tranziţie, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, a anunţat marţi campania sa, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Kennedy şi Gabbard provin din afara sferei Partidului Republican.

„Pe măsură ce coaliţia largă de susţinători ai preşedintelui Trump se extinde dincolo de liniile partizane, suntem mândri că Robert F. Kennedy Jr. şi Tulsi Gabbard s-au alăturat echipei de tranziţie Trump/Vance”, a declarat Brian Hughes, consilier principal al campaniei Trump.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Robert F. Kennedy jr., în vârstă de 70 de ani, activist de mediu, activist anti-vaccinist şi descendent al unei dinastii politice democrate, a candidat ca independent la preşedinţie până când şi-a suspendat campania săptămâna trecută şi a anunţat că îl susţine pe Trump. El a intrat iniţial în cursa pentru Casa Albă ca adversar democrat al lui Joe Biden, înainte de a trece la candidatura independentă.

Fostă membră democrată a Congresului, Tulsi Gabbard a candidat fără succes pentru nominalizarea democrată la prezidenţiale în 2020. Ea a părăsit partidul în 2022 pentru a deveni independentă. Din ce în ce mai critică la adresa lui Biden şi a administraţiei sale, ea este acum populară printre conservatori, apărând fiind invitată frecvent în emisiuni TV şi radio de extremă dreapta.

Într-un interviu postat luni pe X, Kennedy i-a spus fostului prezentator Fox News Tucker Carlson că a fost rugat să se alăture echipei de tranziţie a lui Trump „pentru a ajuta la alegerea oamenilor care vor conduce guvernul”.

În schimbul susţinerii lui Trump, Kennedy speră să obţină un post într-o eventuală administraţie Trump, a declarat săptămâna trecută pentru Reuters un comitet care îl susţine pe Kennedy.

Strategii au declarat că nu este clar în ce fel susţinerea lui Kennedy l-ar ajuta pe Trump, care se află într-o competiţie strânsă cu vicepreşedintele democrat Kamala Harris. Interesul alegătorilor pentru Kennedy a scăzut în această vară, când Trump a supravieţuit unei tentative de asasinat, iar Biden i-a predat lui Harris ştafeta campaniei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.