Preşedintele rus Vladimir Putin anunţă că ”nu îndepărtează” posibilitatea de a trimite armament Coreei de Nord şi denunţă livrarea unor rachete moderne de către Occident Ucrainei, avertizează că trimiterea directă de armament de către Coreea de Sud Ucrainei ar fi o ”greşeală foarte gravă” şi ameninţă Seulul cu măsuri de represalii în cazul unei astfel de decizii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne rezervăm dreptul de a furniza armament în alte părţie ale lumii, ne gândim la acordurile noastre cu Coreea de Nord, şi nu îndepărtez această posibilitate”, a declarat joi, într-o vizită în Vietnam, Vladimir Putin.

”Aceasta este un lucru extrem de îngrijorător. Ar destabiliza Peninsula coreeană, eventual, în funcţie de tipul de armament” furnizat, a reacţionat în faţa presei un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american Matthew Miller.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Vladimir Putin a avertizat că trimiterea directă de armamernt de către Coreea de Sud Ucrainei ar fi o ”greşeală foarte gravă”.

El a ameninţat Seulul cu represalii în cazul în care ia o decizie în acest sens.

”Sper ca acest lucru să nu se întâmple. Dacă se întâmplă, atunci va trebui să luăm o decizie adevcată, care probabil că nu le va plăcea liderilor sud-coreeni”, a ameninţat el.

ZECE PARTENERIATE

Preşedintele rus, aflat într-o vizită la Hanoi, s-a angajat să dezvolte relaţiile cu Vietnamul, căruia Rusia îi vinde armament de zeci de ani.

”Rusia acordă multă importanţă consolidării relaţiilor cu Vietnamul”, a declarat liderul de Kremlin.

El a fost primit de principalii lideri ai acestui stat comunist.

Cele două părţi au semnat aproximativ zece parteneriate, în domeniile energiei, educaţiei şi nuclear civil.

Într-un comunicat comun, ele insistă asupra atmosferei ”călduroase şi amicale” a discuţiilor şi ”gradului înalt de încredere şi înţelegere reciprocă”.

Vietnamul este a doua etapă a acestui miniturneu în Asia al lui Vladimir Putin, care a vizitat miercuri Coreea de Nord.

El a anunţat la Phenian un Acord de Apărare bilateral, care a provocat critici ale Occidentului.

Hanoiul speră, la rândul său, la o ”amplificare a cooperării în domeniul apărării şi securităţii” cu Moscova, a subliniat preşedintele vietnamez To Lam.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.