Mii de persoane au ieşit din nou pe străzile principalelor oraşe din Israel sâmbătă, în încercarea de a spori presiunea asupra guvernului pentru a obţine eliberarea ostaticilor din Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Mitingurile săptămânale au urmărit să menţină presiunea asupra guvernului israelian, criticat că întârzie să ajungă la un acord pentru eliberarea ostaticilor rămaşi.

Organizatorii protestului spun că numărul participanţilor a crescut în această lună după anunţul autorităţilor israeliene potrivit căruia şase ostatici ale căror corpuri au fost recuperate de trupe au fost ucişi de militanţi într-un tunel din sudul Gazei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Mii de persoane s-au alăturat manifestaţiei de la Tel Aviv şi alteia de la Ierusalim, sediul Parlamentului israelian, potrivit corespondenţilor AFP.

Guvernul premierului Benjamin Netanyahu se confruntă cu furia crescândă a oamenilor care îl acuză că nu a făcut suficient pentru a obţine un acord de armistiţiu care ar stabili schimbul de ostatici cu prizonieri palestinieni deţinuţi în închisorile israeliene.

Din cei 251 de prizonieri capturaţi în timpul atacului Hamas din 7 octombrie asupra sudului Israelului, 97 sunt încă reţinuţi în Fâşia Gaza, inclusiv 33 despre care armata israeliană spune că sunt morţi.

Majoritatea ostaticilor eliberaţi până în prezent au fost eliberaţi în timpul unui armistiţiu de o săptămână în noiembrie. Forţele israeliene au salvat în viaţă doar opt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.