Şeful Poliţiei din New York (NYPD), cea mai importantă din Statele Unite, Edward Caban - vizat de anchete judiciare - a demisionat din funcţie, anunţă joi primarul oraşului, Eric Adams, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Tocmai am acceptat demisia şefului NYPD Edward Caban”, a declarat presei primarul democrat, care l-a numit în urmă cu un an la şefia acestei instituţii din care fac parte aproximativ 36.000 de agenţi.

Primarul s-a declarat ”surprins” de ”anchete în curs care au fost dezvăluite recent” şi a anunţat, fără să facă alte precizări, că le ia ”foarte în serios”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Eric Adams a anunţat că l-a numit pe Tom Donlon, un fost oficial din poliţia federală (FBI), să asigure interimatul.

Presa americană scrie că anchetatorii i-au confiscat săptămâna trecută telefonul lui Edward Caban.

El este ţintit din cauza legăturilor pe care le are, prin fratele său, cu lumea de noapte newyorkeză, scrie presa.

CORUPŢIE

Acest lucru intervine în contextul în care primarul şi echipa sa sunt vizaţi de o serie de anchete cu privire la corupţie ale justiţiei federale, potrivit The New York Times (NYT) şi CNN.

Nimeni nu a fost inculpat deocamdată în aceste proceduri, cu contururi pentru moment vagi.

Însă, în august, Eric Adams dădea asigurări că avea să transmită documentele necesare pentru a pune capăt acestei anchete cu privire la presupuse fapte de corupţie care-l vizează pe el şi echipa sa de campanie, lansate în urmă cu mai multe luni.

Potrivit biografiei oficiale a lui Edward Caban, el şia- început cariera ca simplu agent al faimoasei NYPD, patrulând pe străzile din Bronx în 1991, după care a urcat în ierarhie.

Eric Adams l-a numit la şefia Poliţiei din New York în iunie 2023, când a devenit primul hispanic la conducerea NYPD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.