Iranul nu va rămâne fără reacţie atunci când este vorba de agresiune, i-a spus miercuri preşedintele iranian Masoud Pezeshkian omologului francez Emmanuel Macron cu care a vorbit la telefon, pe fondul temerilor legate de intensificarea conflictului regional după uciderea, săptămâna trecută, la Teheran, a liderului Hamas, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Iranul nu va rămâne niciodată tăcut în faţa agresiunii împotriva intereselor şi securităţii sale", i-a spus Pezeshkian lui Macron într-o convorbire telefonică, criticând Israelul pentru războiul de 10 luni din Gaza.

"Dacă Statele Unite şi ţările occidentale caută cu adevărat să prevină războiul în regiune, trebuie să forţeze acest regim (Israelul) să oprească genocidul şi atacurile din Gaza şi să accepte o încetare a focului", a spus el, citat de presa de stat.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

O reuniune de urgenţă a Organizaţiei Cooperării Islamice a avut loc miercuri în Arabia Saudită, la cererea Iranului, pentru a discuta despre uciderea lui Ismail Haniyeh, fostul lider al grupului militant palestinian Hamas.

Teheranul şi grupurile aliniate Iranului, precum Hamas şi Hezbollah, au acuzat Israelul de uciderea lui Haniyeh pe 31 iulie. Moartea sa a fost unul dintr-o serie de asasinate ale unor figuri de rang înalt ale Hamas în timpul războiului.

Oficialii israelieni nu au revendicat responsabilitatea pentru moartea lui Haniyeh.

La rândul său, Arabia Saudită a declarat miercuri că asasinarea liderului Hamas Ismail Haniyeh în Teheran a fost o "încălcare flagrantă" a suveranităţii Iranului.

Comentariul ministrului adjunct de externe saudit, în timpul unei reuniuni extraordinare a membrilor Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI) a fost primul făcut de regat, principala putere din regiune alături de Iran, de la uciderea liderului islamist palestinian în capitala iraniană pe 31 iulie.
 
Ministrul Waleed Al-Khuraiji a adăugat că Arabia Saudită respinge "orice încălcare a suveranităţii statelor sau ingerinţă în afacerile interne ale oricărei ţări".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.