Preşedintele iranian Massoud Pezeshkian atribuie responsabilitatea tensiunilor Israelului, după tiruri cu rachete balistice iraniene către Tel Aviv, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Iranul ”nu caută războiul” dar promite ”un răspuns mai puternic” în cazul unor represalii israeliene faţă de atacul masiv al Teheranului de marţi împotriva Israelului, a anunţat miercuri Massoud Pezeshkian.

Dacă Israelul ”vrea să reacţioneze, vom avea un răspuns mai puternic”, a ameninţat el într-o conferinţă de presă comună, la Doha, cu emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al-Thani.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Iranul ”nu caută războiul, Israelul este cel care ne împinge să reacţionăm”, a subliniat Massoud Pezeshkian.

Declaraţiile sale intervin la o zi după un atac iranian împotriva Israelului cu aproximativ 200 de rachete, dintre care 90%, potrivit Teheranului, şi-au atins ţinta.

”SEMĂNAREA INSECURITĂŢII”

Un număr mare dintre aceste rachete iraniene a fost interceptat de sistemul antirachetă, a anunţat armata israeliană, care preciza miercuri că rachete au căzut în baze aeriene din Israel - fără să facă pagube.

Acest atac iranian direct împotriva Israelului - al doilea din mai încoace - a făcut să răsune sirene în toată ţara, a rănit două persoane în Israel şi a ucis un palestinian în Cisiordania ocupată, potrivit salvatorilor şi unui oficial palestinian.

”Obiectivul răuvoitor al regimului sionist este să semene insecuritatea şi să propage criza în regiune”, a acuzat preşedintele iranian.

”Ceea ce cerem noi Statelor Unite şi ţărilor europene este să spună entităţii pe care au implantat-o în regiune (Israelul) să oprească baia de sânge”, a declarat el.

Israelul, prin atacurile sale împotriva Hezbollah în Liban, împinge regiunea ”pe marginea abisului”, a avertizat, la rândul său, emirul Qatarului.

Şeicul Tamim bin Hamad Al-Thani a denunţat atacurile israeliene în Fâşia Gaza şi a anunţat că Doha îşi continuă eforturile de mediere a unui acord în vederea unei încetări a focului în războiul declanşat în urmă cu aproape un an de un atac fără precedent al mişcării palestiniene Hamas în sudul Israelului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.