Peste 30 de persoane au fost rănite marţi, iar trei se aflau în stare critică, după ce un autobuz care transporta peste 50 de angajaţi ai grupului textil Inditex - proprietarul mărcii Zara - s-a răsturnat în mod spectaculos pe o autostradă în Catalonia, în nord-estul Spaniei, anunţă autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Autobuzul, care asigura o legătură de la Barcelona la Tordera, s-a încastrat într-o poziţie aproape verticală în intarea unui tunel situat pe autostrada C32, potrivit unor imagini difuzate pe reţele de socializare de către seriviile de urgenţă catalane şi de către martori.

Sistemul de urgenţă medicală din Catalonia a anunţat pe X că a preluat ”în total 52 de persoane”, dintre care trei în stare critică - evacuate cu elicoptere medicalizate.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Alţi cinci răniţi au fost transportaţi la spital, potrivit aceleiaşi surse.

Pompierii au anunţat că au intervenit în vederea unei descarcerări din vehicul a şoferului, rămas blocat în interior.

Autobuzul transporta angajaţi ai numărului unu mondial al modei low-cost Inditex - proprietarul Zara, Bershka şi Massimo Dutti - care erau transportaţi la unul dintre sediile grupului, la Tordera, a declarat AFP un purtător de cuvânt al întreprinderii.

Potrivit cotidianului catalan La Vanguardia, autobuzul ar fi suferit o pană de cauciuc, în urma căreia şoferul a peirdut controlul vehiculului.

Autobuzul a lovit apoi balustrada de protecţie şi s-a ridicat pe roţile din spate la intrarea în tunel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.