Premierul spaniol Pedro Sanchez, care a devenit una dintre vocile cele mai critice ale UE la adresa Israelului, a cerut miercuri Occidentului de la Washington să nu aplice standarde duble războiului din Gaza, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă le spunem cetăţenilor noştri că sprijinim Ucraina pentru că apărăm dreptul internaţional, trebuie să facem acelaşi lucru în legătură cu Gaza", a declarat el în marja summitului NATO, în cadrul căruia liderii Alianţei au anunţat noi ajutoare pentru Kiev.

Premierul socialist a făcut apel la o "poziţie politică constantă" pe această temă, "fără standarde duble".

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

"Trebuie să creăm condiţiile pentru o încetare imediată şi urgentă a focului", a adăugat el, avertizând asupra riscului de escaladare la frontiera cu Libanul.

În ultimele luni, Spania s-a impus ca una dintre cele mai critice voci din cadrul UE faţă de guvernul lui Benjamin Netanyahu. Alături de Irlanda şi Norvegia, guvernul lui Pedro Sanchez a recunoscut statul Palestina la sfârşitul lunii mai, stârnind furia Israelului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.