Varianta Delta a Covid-19, la originea unui nou val de contaminare în multe ţări, este un avertisment care ar trebui să încurajeze acţiuni rapide înainte de apariţia mutaţiilor mai periculoase, au anunţat, vineri, reprezentanţii OMS.
"Tulpina Delta este un avertisment, care ne spune că virusul evoluează, dar este şi o chemare la acţiune, să facem ceva înainte să apară forme mai periculoase”, a subliniat medicul Mike Ryan, responsabil cu situaţiile de urgenţă la OMS, informează lefigaro.fr.
Dar el a dorit, de asemenea, să relativizeze consecinţele acestei mutaţii a unui virus care a ucis deja mai mult de patru milioane de oameni de la sfârşitul anului 2019. "Aceleaşi măsuri pe care le-am aplicat înainte vor opri acest virus. Aceste măsuri vor opri varianta Delta, mai ales dacă se adaugă vaccinarea”, a insistat dr. Ryan. "Trebuie să muncim din greu, deoarece virusul a devenit mai eficient şi mai rapid”, a avertizat el.
"În medie, o persoană cu acest virus va infecta mai multe persoane dacă este purtătoare a variantei Delta, cu excepţia cazului în care le împiedicăm aplicând în continuare măsuri care reduc transmisia, precum distanţarea fizică, purtarea unei măşti, igiena mâinilor, asigurându-ne nu petrecem prea mult timp cu prea mulţi oameni în locuri slab ventilate şi toate acele măsuri pe care le-am menţionat de atâtea ori ", a explicat el.
"În medie, în cinci din cele şase regiuni ale OMS, infecţiile cu Covid-19 au crescut cu 80% sau aproape s-au dublat în ultimele patru săptămâni. În Africa, decesele au crescut cu 80% în aceeaşi perioadă", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
"Nu ne schimbăm strategia, funcţionează în continuare, dar trebuie să o implementăm mult mai eficient decât am făcut până acum şi asta înseamnă şi livrarea mai multor vaccinuri”, a explicat Ryan.
"Nu există niciun praf magic, singurul praf magic este vaccinarea, dar problema este că nu este împrăştiat la fel în întreaga lume”, a avertizat Ryan, înainte de a adăuga: "Noi acţionăm împotriva noastră" .
OMS explică de luni de zile că cel mai bun mod de a lupta împotriva pandemiei este distribuirea de vaccinuri în mod echitabil în întreaga lume, ceea ce este departe de a fi cazul.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.