O vestă antiglonţ decorată cu un steag britanic Union Jack de către artistul stradal britanic Banksy, care seamănă cu cea purtată de starul hip-hop Stormzy la Festavalul de la Glastonbury a fost vândută la licitaţie, la Londra, cu 780.000 de lire sterline (932.000 de euro), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Vesta, fabricată dintr-o haină de poliţie veche, este una dintre cele cinci veste antoglonţ fabricate de către artist cu scopul de a sublinia nivelul mare al atacurilor cu cuţitul în Regatul Unit.

Ea era estimată la 300.000 de lire sterline.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Rapperul britanic Stormzy a făcut vesta celebră după ce a purtat altă vestă din colecţie la un concert, în 2019, pe scena principală a Glastonbury.

”Aşa cum numai Bansky o poate face, el reuşeşte să condenseze puternic o problemă socială complexă printr-un obiect flmaboaiant”, a declarat miercuri o reprezentantă a seratelor de vâmnzări de artă contemporană la Sotheby's, Emma Baker.

”Nuexistă vreo îndoială că această lucrare este mai pertinentă azi decât atunci când a fost prezentantă prima vestă la Glastonbury, un eveniment care a transformat-o într-un simbol al unui moment cultural determinant”, a adăugat ea.

Poliţia britanică a inculpat luna trecută doi bărbaţi cu privire la spargere, după furtul operei ”Girl with Balloon” a lui Banksy de la o galerie din capitala britanică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.