O navă a fost atinsă marţi de o dronă în largul Yemenului, unde rebelii huthi desfăşoară de luni de zile atacuri împotriva marinei comerciale, anunţă agenţia britanică de securitate maritimă UKMTO, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”O navă a fost atinsă de o dronă. Tancul numărul 6 de balast de la babord a fost perforat”, precizează agenţia.

UKMTO a semnalat mai înainte patru explozii în apropierea acestei nave.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Acest atac nu a fost revendicat imediat. El a avut loc la 64 de mile marine (118,5 kilometri) nord-vest de Hodeida, un oraş controlat de către rebelii huthi - vizat duminică în atacuri israeliene.

Bombardamentele israeliene, care au atins portul şi o centrală electrică, s-au soldat cu cinci morţi ţi 67 de răniţi, potrivit rebelilor huthi.

Aceşti insurgenţi - susţinuţi de Iran - au revendicat mai multe tiruri de rachetă împotriva Israelului de la începutul Războiului din Fâşia Gaza şi au anunţat că acţionează astfel în solidaritate cu palestinienii.

Ei atacă nave pe care le consideră că au legături cu Israelul la Marea Roşie şi în Golful Aden.

Aceste atacuri cu rachetă şi dronă au perturbat traficul în această zonă maritimă esenţială în comerţul mondial, ceea ce a determinat Statele Unite să înfiinţeze o coaliţie internaţională maritimă şi să atace ţinte rebele în Yemen, uneori cu ajutorul Regatului Unit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.