Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost întrerupt scurt timp, duminică, de către rude ale victimelor atacului Hamas de la 7 octombrie, în timpul unui discurs pe care l-a susţinut în cadrul unor ceremonii comemorative ebraice la Cimitirul Militar Mont Herzl, la Ierusalim, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

La câteva minute după ce a început să se exprime, mai multe persoane l-au întrerupt, inclusiv un bărbat care a strigat în mai multe rânduri ”Tatăl meu a fost ucis!”. El purta un tricou cu inscripţia ”tatăl a fost asasinat, fiul a fost abandonat”, potrivit unor imagini AFP.

Netanyahu a rămas stroic şi a aşteptat ca protestatarii să fie evacuaţi, timp de câteva minute, pentru a-şi relua discursul.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Atacul sângeros al Hamas în sudul Israelului a antrenat moartea a 1.206 persoane, majoritatea civile, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza unor date oficiale israeliene, care include ostaticii ucişi sau morţi în captivitate.

Dintre cele 251 de persoane răpite atunci, 97 de sotatici rămân în Fâşia Gaza, dintre care 34 au fost declarate moarte de către armata israeliană.

Ca represalii, Israelul a lansat o ofensivă militară împotriva Hamas, care se află la putere în Fâşia Gaza din 2007, care s-a soldat cu moartea a cel puţin 42.924 de palestinieni, potrivit unor date de la Ministerul Sănătăţii din Guvernul Hamas, considerate fiabile de către ONU.

Guvernul israelian este supus unor presiuni tot mai mari de către opinia publică pentru a negocia eliberarea ostaticilor, după asasinarea liderului mişcării islamiste palestiniene, Yahya Sinwar, la 16 octombrie.

Directorul Mossadului, David Barnea, urma să se întâlnească duminică, în Qatar, cu directorul CIA Bill Burns şi premierul Qatarului, pentru a discuta despre o reluare a negocierilor în vederea unui armistiţiu în Fâşia Gaza şi eliberarea ostaticilor în schimbul eliberării unor deţinuţi palestinieni încarceraţi în Israel.

O săptămână de armistiţiu, în noiembrie 2023, a permis eliberarea a 105 ostatici, însă orice negocieri ulterioare au eşuat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.