Kremlinul a declarat miercuri că este deranjat de modul în care numele lui Vladimir Putin a fost vehiculat în dezbaterea prezidenţială americană dintre Kamala Harris şi Donald Trump şi i-a îndemnat pe candidaţi să nu-l mai implice în lupta lor politică, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al liderului rus, Dmitri Peskov, a făcut aceste comentarii la o săptămână după ce Putin spunea, într-o remarcă făcută evident pentru a tachina, că o favorizează pe Harris în detrimentul lui Trump, determinând Casa Albă să spună că Putin ar trebui să nu mai comenteze alegerile din 5 noiembrie.

Peskov a declarat reporterilor că Vladimir Putin nu a urmărit direct dezbaterea de marţi seară, dar a urmărit ştiri despre aceasta.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„Desigur, am observat că ambii candidaţi l-au menţionat pe preşedintele nostru, au menţionat ţara noastră. Desigur, poziţia este destul de clară - SUA în ansamblu, indiferent din ce partid fac parte candidaţii, păstrează o atitudine negativă, o atitudine neprietenoasă faţă de ţara noastră”, a spus el.

„Numele lui Putin este folosit ca unul dintre instrumentele luptei politice interne din SUA. Chiar nu ne place şi sperăm că vor lăsa numele preşedintelui nostru în pace”, a declarat Peskov.

În timpul dezbaterii, Trump şi Harris au avut schimburi de replici acide pe tema lui Putin şi a războiului din Ucraina.

Harris i-a spus lui Trump că Putin „l-ar mânca la prânz” şi că liderul rus „ar sta în Kiev chiar acum”, dacă Trump ar fi preşedinte. Trump a declarat că este în interesul Statelor Unite „să pună capăt acestui război”, fără să spună dacă doreşte ca Ucraina să câştige. El şi-a repetat afirmaţia că, dacă va fi ales, va soluţiona conflictul chiar înainte de a prelua funcţia. El nu a spus cum va realiza acest lucru. De asemenea, i-a reproşat preşedintelui american Joe Biden că nu i-a telefonat lui Putin în ultimii doi ani.

Peskov, răspunzând la o întrebare, a spus că un apel telefonic nu ar fi pus capăt conflictului. Ceea ce ar fi fost necesar, a spus el, era ca SUA „să renunţe la politica sa de a folosi Ucraina ca material de unică folosinţă în încercarea de a suprima tot ceea ce are legătură cu Federaţia Rusă”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.