Guvernul britanic a apărat luni o reorganizare a Cabinetului premierului Keir Starmer, la o zi după demisia conducătoarei foarte criticate a acestei instanţe, Sue Gray, la abia trei luni de la întoarcerea la putere a laburiştilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Şefa de cabinet a lui Keir Starmer, Sue Gray, şi-a anunţat duminică demisia, după săptămâni de scandal pe tema rolului său, remuneraţiei sale şi relaţiilor cu alţi tenori din Partidul Laburist (Labour).

Demisia acesteia a accentuat şi mai mult o impresia de incertitudine la vârful Guvernului britanic - care-şi marchează primele 100 de zile săptămâna aceasta -  şi care s-a trezit împotmolit în ultimele săptămâni într-un scandal cu privire la cadouri primite de către Keir Starmer şi mai mulţi miniştri de la întreprinderi şi donatori bogaţi.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Premierul a ”deciziile îpentru a se asigura că avem structuri pentru a acţiona mai bine în folosul ţării şi a prcedat la mai multe numiri pentru a consolida funţcionarea Downing Street", a anunţat luni un purtător de cuvânt al acestuia.

Popularitatea lui Keir Starmer a scăzut după ce s-a instalat la Downing Street în iule, iar unele dintre primele sale măsuri - desfiinţarea unui cec energetic - şi anunţarea unui buget ”dureros” la sfârşitul lui octombrie provocând îngrijorarea multor britanici.

Şefa de cabinet demisionară a fost înlocuită cu Morgan McSweeney, fostul director general al campaniei electorale a Partidului Laburist şi fost conducîtor al mişcării Labour Together, care a contribuit la o preluare a partidului de către Keir Starmer după plecarea predecesorului său, Jeremy Corbyn.

După Sue Gray, care coordona singură, ceea ce a condus la critici, succesorul său urmează să aibă doi adjuncţi.

Ea s-a făcut cunoscută după ce a condus o anchetă cu privire la ”partygate” - petreceri organizate de către Downing Street în timpul pandemiei covid-19, care au contribuit la căderea fostului premier Boris Johnson.

Duminică, ea şi-a motivat demisia prin faptul că ”numeroase comentarii despre funcţia sa riscă să deturneze atenţia de la munca esenţială a Guvernului” în misiunea de reformarea a Regatului Unit.

Premierul laburist i-a mulţumit pentru ”susţinere” şi i-a salutat munca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.