Vicepreşedinta şi candidata democrată la preşedinţie Kamala Harris dă asigurări că a participat la ”majoritatea deciziilor care au avut un impact” şi că n-ar fi făcut ”nici măcar un singur lucru” altfel decât Joe Biden.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În contextul în care îi este dificil să se diferenţieze de preşedinte, cu ale cărui decizii a fost solidară, ea a fost întrebată marţi în emisiunea-dezbatere ”The View ”, alcăruită exclusiv din personalităşi feminine, a postului ABC News, ce ar fi făcut altfel decât preşedintele Joe Biden în aceşti ultimi patru ani.

”Nici măcar un singur lucru nu-mi vine în minte”, a răspuns ea.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Am participat la majoritatea deciziilor care au avut un imnpact”, a dat asigurări Kamala harris.

”Munca pe care am făcut-o pentru a plafona preţul insulinei la 35 de dolari pe lună pentru bătrânii noştri, de exemplu, Ţin la această măsură. Dar şi autorizarea dată Medicare (sistenul de asigurări de sănătate gestionat de către Guvernul federal) de a negocia preţul medicamentelor şi reducerea costului reţetelor bătrânilor noştri”, a dat ea ca exemplu.

Kamala Harris a anunţat că vrea ”să extindă această măsură la toţi americanii”.

Ea nu revendică doar reforme din sănătate.

”Munca făcută de a investi în industria americană, fie pentru a crea fabrici, fie pentru a crea 800.000 de locuri de muncă industriale noi, toate acestea au fost priorităţi împărtăşite”, a declarat ea.

Susţinătorilor lui Donald Trump nu le plac aceste realizări.

”Asta include politica dezastruoasă a Iranului, care a condus la haosul pe care-l vedem azi în Orientul Mijlociu”, şi-a exprimat regretul Sarah Raviani, care conduce ”Iraniencele pentru Trump”.

”Administraţia Biden-Harris i-a zdrobit pe americani. Nu ne putem permite să trăim încă patru ani ai unui program democrat de extremă stânga care a eşuat”, au reacţionat pe X republicanii din Camera Reprezentanţilor.

”Kamala Harris este în continuare aceeaşi (ca Joe Biden). Ea o recunoaşte ea însăşi”, a atacat-o partenerul de cursă al lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale de la 4 noiembrie, J.D. Vance.

Vicepreşedinta are puţine puteri constituţionale.

Ea reprezintă Executivul, cu care este solidară, însă poate primi misiuni de la preşedinte.

Joe Biden a ales-o să rezolve criza migratorie la frontiera mexicană în 2021.

Din cauza modului în care a gestionat dosarul ea fost aspru criticată, inclusiv în Partidul Democrat.

Un sondaj realizat de cotidianul The New York Timkes o creditează cu un avans trei puncte procentuale faţă de rivalul său republican.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.