Kamala Harris şi Tim Walz vor susţine joi primul lor interviu televizat comun de când au acceptat nominalizarea Partidului Democrat pentru a candida la funcţiile de preşedinte şi respectiv vicepreşedinte în alegerile din 5 noiembrie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În ultimele zile, Harris a primit întrebări de la jurnalişti în timpul campaniei şi a fost intervievată pe TikTok. Cu toate acestea, ea nu a acordat încă un interviu individual unei reţele importante de televiziune sau unui jurnalist din presa scrisă şi nici nu a organizat o conferinţă de presă oficială de când a ajuns în fruntea listei democrate, după ce preşedintele Joe Biden a fost nevoit să îşi încheie cursa pentru realegere la 21 iulie.

Înainte ca Harris să-l aleagă drept coechipier pentru alegerile din 5 noiembrie, Tim Walz a acordat o serie de interviuri principalelor reţele de televiziune.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Dana Bash de la CNN, care a co-prezentat dezbaterea din 27 iunie dintre Biden şi candidatului republican Donald Trump, va realiza interviul cu ei în Savannah, Georgia, în timp ce Harris îşi continuă turneul cu autobuzul în acest stat intens disputat.

Interviul va fi difuzat la ora locală 9.00 p.m. (vineri, ora 4.00 în Românie), iar CNN va publica scurte extrase înainte de difuzare.

TURNEU CU AUTOBUZUL ÎN GEORGIA, UN STAT-CHEIE

Harris şi Walz au început marţi un turneu cu autobuzul prin Georgia, călătorind într-un autobuz mare albastru pe care sunt inscripţionate cuvintele „O nouă cale de urmat”, în timp ce se străduiesc să convingă alegătorii dintr-un stat câştigat la limită de Biden în 2020 şi care ar putea juca un rol decisiv în alegerile din acest an.

Harris, însoţită de reprezentanta Nikema Williams, va face două opriri la mici întreprinderi şi va mulţumi voluntarilor din comitatul Chatham, Georgia, unde democraţii au înregistrat câştiguri constante în ultimii ani.

În jurul orei locale 17:15 (vineri, 0:15, ora României), ea urmează să ia cuvântul la un miting de campanie în Arena Enmarket din Savannah, devenind astfel primul candidat la preşedinţie din anii 1990 care îşi face campanie în Savannah. Ea va fi prezentată de Katelyn Green, preşedinta conducerii studenţeşti de la Savannah State University, istoric cel mai vechi colegiu şi universitate din stat pentru persoanele de culoare.

Campania se adresează studenţilor din statele care ar putea fi decisive în noiembrie, pentru a contribui la creşterea prezenţei la vot, dar se confruntă, de asemenea, cu posibile proteste din partea vocilor pro-palestiniene indignate de vânzările de arme americane către Israel. Un protest al grupului Savannah for Palestine este programat să înceapă la ora locală 14.00, au declarat organizatorii.

CRITICILE REPUBLICANILOR

Lipsa interviurilor acordate de Harris a stârnit critici din partea opozanţilor şi o oarecare îngrijorare în rândul susţinătorilor, potrivit cărora ea este mai puţin inspirată în momentele în care trebuie să acţioneze fără scenariu, spre deosebire de mitinguri sau discursuri, unde are la dispoziţie un text pregătit şi un TelePrompter.

Trump organizează frecvent declaraţii de presă şi oferă interviuri canalelor de ştiri conservatoare. Adesea, le foloseşte pentru a-i critica pe Harris şi Biden mai degrabă decât pentru a discuta în detaliu propriile sale obiective politice.

Interviul de la CNN va fi urmărit atât pentru modul în care Harris se descurcă într-un mediu mai puţin scenarizat, cât şi pentru orice detalii noi despre politicile şi obiectivele sale pentru preşedinţie, în cazul în care va câştiga.

La începutul mandatului său de vicepreşedintă, Harris a fost criticată pentru răspunsul pe care l-a dat într-un interviu cu Lester Holt, prezentator la NBC, care a întrebat-o de ce nu a vizitat încă graniţa Statelor Unite cu Mexicul. Ea a răspuns că nu a fost încă nici în Europa.

PREFERINŢĂ PENTRU SOCIAL MEDIA

Campania Harris-Walz a ţinut jurnaliştii tradiţionali la distanţă în timpul Convenţiei Naţionale Democrate de săptămâna trecută din Chicago, în acelaşi timp acordându-le mai mult acces la oficiali câtoeva sute de persoane influente din social media.

Săptămâna trecută, Harris a fost intervievată de Track Star Show, un cont de TikTok cu peste 380 000 de urmăritori, unde a vorbit despre dragostea sa pentru muzicienii Stevie Wonder şi Miles Davis.

Un videoclip de pe canalul YouTube al campaniei, în care Harris şi Walz discută despre preferinţele sale în materie de taco, despre diviziunea din America, despre programele sociale pe care le susţin amândoi şi despre aprecierea lor reciprocă pentru muzicianul Prince - originar din Minnesota - a fost vizionat de peste 1,8 milioane de ori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.