Vicepreşedintele Kamala Harris a acceptat marţi nominalizarea formală din partea democraţilor pentru a fi candidatul lor la funcţia de preşedinte, de la aproape 160 de kilometri distanţă de Convenţia Naţională Democrată din Chicago. Harris, în vârstă de 59 de ani, s-a adresat din Milwaukee, prin transmisiune video, susţinătorilor de la Convenţie, la scurt timp după ce delegaţii democraţi încheiaseră la Chicago votul nominal simbolic prin care au dovedit că există majoritatea necesară pentru ca vicepreşedinta SUA să fie candidata lor pentru Casa Albă la alegerile din noiembrie 2024. Kamala Harris a urcat pe scenă alături de Tim Walz, candidatul democrat pentru funcţia de vicepreşedinte, la un miting electoral organizat la Fiserv Arena din Milwaukee, unde cei doi au fost anunţaţi drept "candidaţii Partidului Democrat pentru funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte al Statelor Unite".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Suntem atât de onoraţi să fim candidaţii voştri", a spus vicepreşedinta SUA, în timp ce coechipierul său, guvernatorul de Minnesota, Tim Walz, se afla lângă ea pe scenă.

"Aceasta este o campanie condusă de popor şi împreună vom trasa o nouă cale de urmat", a adăugat Harris.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Primele minute ale discursului candidatului democrat au fost transmise live la United Center din Chicago, unde are loc Convenţia Naţională Democrată (DNC). Discursurile din prime-time de la adunarea democrată au fost, de asemenea, transmise live la arena din Milwaukee.

"Ne vedem în două zile, la Chicago", le-a spus Harris participanţilor la DNC, ea urmând să urce joi pe scena din Chicago şi să rostească discursul de candidat oficial al democraţilor în cursa pentru Casa Albă din 5 noiembrie..

Arena din Milwaukee - casa echipei Milwaukee Bucks din NBA - cu o capacitate de 18 000 de persoane a fost ocupată aproape la maximum pentru eveniment. Walz a precizat că peste 15.000 de persoane au fost prezente în timpul discursului său.

În mod semnificativ, luna trecută, contracandidatul republican, Donald Trump, în vârstă de 78 de ani, a acceptat nominalizarea Partidului său Republican pentru a fi candidat pentru funcţia de preşedinte în acelaşi loc din Milwaukee unde marţi seara a avut loc mitingul electoral al lui Harris şi Walz.
 
În discursul de campanie care a urmat la mitingul din Milwaukee, Harris şi-a atacat adversarul din 2024, fostul preşedinte Donald Trump, cu privire la avort şi l-a acuzat că ameninţă să "desfiinţeze Constituţia".  
CITEȘTE ȘI Michelle Obama, la Convenţia Democrată, o susţine pe Kamala Harris: „Speranţa a revenit!”/ VIDEO
CITEȘTE ȘI Barack Obama, la Convenţia Democrată, în sprijinul Kamalei Harris: „America nu mai are nevoie de încă patru ani cu Trump. E periculos. America trebuie să fie o forţă a binelui”/ VIDEO

Kamala Harris a spus că alegerile prezidenţiale din SUA se reduc la o singură întrebare: „În ce fel de ţară vrem să trăim? O ţară a haosului, a fricii şi a urii? Sau o ţară a libertăţii, a compasiunii şi a statului de drept?”.

„Fiecare are puterea de a răspunde la această întrebare”, a continuat Kamala Harris, făcând apel la vot marţi, 5 noiembrie.

„Nu, nu am câştigat încă”, i-a spus Kamala Harris unui spectator la mitingul său din Milwaukee, făcând apel la susţinătorii săi să se mobilizeze. „Luptăm pentru viitor”, a subliniat vicepreşedintele.

Amintind că rivalul său republican a promis că va fi un „dictator” în prima sa zi de mandat, Kamala Harris a spus că Donald Trump nu trebuie să mai devină „niciodată” chiriaş la Casa Albă.

„Ne iubim ţara. (...) Nu ne vom întoarce”, a spus ea.

Kamala Harris şi-a încheiat discursul în faţa unei mulţimi entuziaste în Milwaukee. 

Vicepreşedintele a revenit la tema „libertăţii”, pe care a tot repetat-o de la ascensiunea sa rapidă în fruntea listei, în urmă cu doar câteva săptămâni, remarcile sale privind avortul şi drepturile reproductive primind unele dintre cele mai mari reacţii din partea mulţimii.

Ea s-a folosit chiar şi de o scurtă urgenţă medicală în mulţime pentru a sublinia unele dintre punctele campaniei sale.

„Este vorba despre a înţelege cu adevărat ce înseamnă iubirea aproapelui”, spune ea. „Este o mare diferenţă între ceea ce vorbim noi şi cealaltă parte” - adică republicanii.

Tensiunile legate de politica SUA faţă de Gaza nu au lipsit cu desăvârşire din acest spaţiu democratic sigur. Unii membri au arborat un banner pe care scria: „Finanţaţi locuinţele, nu genocidul”.

Dar pancarta a fost dată jos rapid şi probabil că puţini din mulţime au observat.

„Credem în libertate? Credem în oportunităţi? Credem în promisiunea Americii?”, i-a întrebat ea pe susţinători la despărţire. „Şi suntem pregătiţi să luptăm pentru ea?”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.