Insula italiană Capri a ridicat, sâmbătă, interdicţia pentru turişti, după ce au fost rezolvate problemele cu aprovizionarea cu apă a staţiunii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul din Capri, Paolo Falco, a declarat că interdicţia a fost "ridicată" după ce a fost rezolvată o problemă tehnică din cauza căreia era împiedicată sosirea apei de pe continent.

El a impus interdicţia sâmbătă la ora 7 dimineaţa, forţând mai multe feriboturi care se îndreptau deja spre insulă, în largul coastei Napoli din sudul Italiei, să se întoarcă din drum.

Compania responsabilă cu aprovizionarea cu apă a insulei a declarat că joi a existat o problemă tehnică pe continent şi că, deşi aceasta a fost rezolvată între timp, problemele cu aprovizionarea din Capri persistau.

La emiterea interdicţiei, Falco a avertizat cu privire la "o situaţie de urgenţă reală" şi a declarat că rezervoarele de apă "se epuizează" pe insulă.

"Situaţia de urgenţă ar fi exacerbată de sosirea miilor de turişti care vizitează Capri în fiecare zi", a spus el.

Locuitorii puteau obţine 25 de litri de apă potabilă pe gospodărie de la un camion cisternă, iar interdicţia nu se aplica rezidenţilor.

Capri, renumită pentru vilele sale albe, coasta mărginită de golfuleţe şi hotelurile de lux, are o populaţie de aproximativ 13. 000 de locuitori pe tot parcursul anului, iar vara atrage un număr mare de turişti de o zi.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.