Insula italiană Capri a interzis, sâmbătă, debarcarea turiştilor din cauza lipsei de apă, ca urmare a problemelor de aprovizionare de pe continent, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul din Capri, Paolo Falco, a emis interdicţia la ora 7 dimineaţa, forţând mai multe feriboturi aflate deja în drum spre insulă, în largul coastei Napoli din sudul Italiei, să se întoarcă.

Compania responsabilă cu aprovizionarea cu apă a insulei a declarat că joi a avut loc o problemă tehnică pe continent şi că, deşi aceasta a fost rezolvată, problemele cu aprovizionarea din Capri persistă.

La emiterea interdicţiei, Falco a avertizat cu privire la "o situaţie de urgenţă reală" şi a declarat că, deşi vineri încă mai era apă pe insulă, rezervoarele "se epuizau".

"Situaţia de urgenţă ar fi exacerbată de sosirea miilor de turişti care vizitează Capri în fiecare zi", a spus el.

Rezidenţii pot obţine 25 de litri de apă potabilă pe gospodărie de la un camion cisternă, a adăugat el.

Interdicţia, care nu se aplică rezidenţilor, va rămâne în vigoare până la noi ordine, a adăugat el.

Capri, renumită pentru vilele sale albe, coasta sa străjuită de golfuleţe şi hotelurile sale de lux, are o populaţie de aproximativ 13.000 de locuitori pe tot parcursul anului şi atrage un număr mare de turişti în timpul verii, care sosesc pentru o zi.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.