Iranul anunţă vineri că a găsit cadavrul generalului Abbas Nilforoushan, ucis în Liban de către Israel la sfârşitul lui septembrie împreună cu liderul mişcării islamiste libaneze proiraniene Hezbollah Hassan Nasrallah, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Corpul martirului Abbas Nilforoushan a fost găsit mulţumită unor eforturi continue”, anunţă într-un comunicat gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice.

Data repatrierii cadavrului şi funariile urmează să fie anunţate ulterior, precizează ei.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Abbas Nilforoushan, unul dintre comandanţii principali ai Forţei Qods, o unitate de elită a Gardienilor Revoluţiei, a fost ucis la 27 septembrie la periferia de sud a Beirutului în asasinatul lui Nasrallah, într-un atac israelian.

La 1 octombrie, Gardienii Revoluţiei au anunţat că tragerea a aproximativ 200 de rachete balistice către Israel era o măsură de represalii faţă de asasinaările lui Nilforoushan, Nasrallah şi liderului mişcării islamiste palestiniene Hamas Ismail Haniyeh, în iulie.

Israelul a anunţat uteriror că urmează să riposteze.

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a dat asigurări că atacul israelian va fi ”moral, precis şi surprinzător”.

Teheranul s-a pregătit ”pregătit” de acest răspuns.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.