Incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk din Rusia este legitimă şi justificată de dreptul Kievului la autoapărare, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru săptămânalul german Welt am Sonntag, în prima sa reacţie la intrarea trupelor ucrainene pe teritoriul rus, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
"Ucraina are dreptul de a se apăra. Şi conform dreptului internaţional, acest drept nu se opreşte la graniţă", a spus Stoltenberg, adăugând că NATO nu a fost informată în prealabil despre planurile Ucrainei şi nu a jucat niciun rol în ele.
Şeful NATO a declarat că Ucraina riscă prin avansul pe teritoriul Rusiei, dar că depinde de Kiev cum îşi desfăşoară campania militară.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
„Preşedintele (ucrainean) (Volodymir) Zelenski a precizat că operaţiunea are ca scop crearea unei zone tampon pentru a preveni alte atacuri ruseşti de peste graniţă”, a explicat el.
"Ca toate operaţiunile militare, acest lucru vine cu riscuri. Dar este decizia Ucrainei cum să se apere", a adăugat Stoltenberg.
Kievul a lansat o incursiune transfrontalieră majoră în regiunea Kursk pe 6 august, în timp ce trupele Moscovei continuă să facă presiuni către centrul strategic Pokrovsk din estul Ucrainei.
Incursiunea a fost discutată şi la o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina de miercuri, care a fost solicitată de Kiev pe fondul celui mai mare val de atacuri aeriene ale Moscovei.
Consiliul, care reuneşte membri ai Alianţei militare occidentale şi Ucraina, a fost înfiinţat anul trecut pentru a permite o coordonare mai strânsă între alianţă şi Kiev.
Rusia a numit operaţiunea de la Kursk o „provocare majoră” şi a avertizat că va riposta.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.