Armata israeliană a declarat că nu există schimbări în sfaturile sale pentru civili, după exploziile pagerelor din Liban. La Beirut, ministrul educaţiei a anunţat că miercuri şcolile vor fi închise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Purtătorul de cuvânt al IDF (Forţele de Apărare ale Israelului) clarifică faptul că, în acest moment, nu există nicio modificare a orientărilor defensive ale Comandamentului Frontului Intern. Publicul este rugat să rămână alert şi vigilent, iar orice modificare a politicii va fi actualizată imediat”, a anunţat armata.

Şeful Statului Major Herzi Halevi a organizat marţi seara o evaluare a situaţiei, „concentrându-se asupra pregătirii atât în ofensivă, cât şi în apărare în toate fronturile”, a adăugat acesta.

Hezbollah şi guvernul libanez au acuzat Israelul că a ucis cel puţin nouă persoane şi a rănit 2 800 într-un atac care a vizat pagere deţinute de membrii Hezbollah, potrivit ministrului sănătăţii din ţară.

Armata israeliană a anunţat că nu va comenta incidentul.

Pe de altă parte, şcolile din Liban vor fi închise miercuri ca urmare a exploziilor de pager, potrivit postului de ştiri libanez de stat NNA.    

Citându-l pe ministrul educaţiei, Abbas al-Halabi, NNA a raportat că institutele tehnice, precum şi Universitatea libaneză şi toate instituţiile private de învăţământ superior se vor închide, de asemenea, „în semn de condamnare a actului criminal comis de inamicul israelian împotriva cetăţenilor, care a provocat martiriul şi a rănit mii de persoane”. 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.