Vicepreşedintele Kamala Harris se va alătura probabil preşedintelui Joe Biden pe scena Convenţiei Naţionale Democrate din Chicago, luni, când acesta îi va preda ştafeta de candidat al partidului la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Biden, care s-a retras din cursa pentru realegere în urmă cu o lună, sub presiunea colegilor democraţi, va ţine un discurs la ora de maximă audienţă a convenţiei, luni seară, pentru a susţine alegerea lui Harris şi înfrângerea fostului preşedinte Donald Trump, candidatul republican.

Două surse familiarizate cu deliberările interne au declarat că s-a discutat în cadrul campaniei ca Biden şi Harris să apară împreună pe scenă luni seară şi că este probabil să se întâmple acest lucru. De asemenea, s-a discutat ca ea să apară înainte ca Biden să vorbească la marele eveniment.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Harris va încheia duminică un turneu cu autobuzul în vestul Pennsylvaniei. Ea se va afla în Chicago pentru cea mai mare parte a săptămânii cruciale a convenţiei. Marţi, va face o deplasare secundară la Milwaukee pentru un eveniment de campanie, urmând să se întoarcă la Chicago pentru a-l asculta pe soţul ei, Doug Emhoff, care se va adresa convenţiei în acea seară.

Biden, în vârstă de 81 de ani, a renunţat cu reticenţă la candidatura sa pentru realegere după ce democraţii au ridicat semne de întrebare cu privire la capacitatea sa mentală în urma unei prestaţii slabe la dezbaterea împotriva lui Trump din 27 iunie.
Vineri seară, preşedintele a declarat reporterilor că îşi va petrece weekendul punându-şi la punct discursul pentru convenţie.

Mesajul său pentru convenţie?

„Câştigă”, a spus el zâmbind.

Biden a pierdut teren în faţa lui Trump în unele sondaje după dezbatere, iar Harris, în vârstă de 59 de ani, a făcut din cursă una mai competitivă în mai multe state în care alegerile vor fi probabil decise.

În primele sale 100 de zile în funcţie, Harris vrea să pună în aplicare prima interdicţie federală privind preţurile exagerate la produse alimentare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.