Guvernul japonez a recunoscut luni că a retuşat fotografii oficiale ale noului Executiv, pentru a face ca vestimentaţia membrilor acestuia să pară mai puţin neglijentă, în urma unui val de ironii pe reţele de socializare cu privire la ”pantalonii lăsaţi”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În fotografii relaizate de presa japoneză apare un colţ de cămaşă albă în costumele premierului Shigeru Ishiba şi ministrului Apărării Gen Nakatani.

În fotogragia oficială publicată de biroul lui Ishiba, aceste ”imperfecţiuni” au dispărut, însă nu suficient de repede să pună capăt unui val de ironii cu privire la ”Guvernul neglijent” pe reţele de socializare.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”E mai urât decâtă o fotografie de grup a unui club de bătrâni în timpul unei excursii la un izvor termal. E între totul stânjenitor”, scrie un utilizator pe X.

”Modificări minore au fost aduse” fotografiilor, a recunoscut luni în faţa presei un purtător de cuvânt al Gufvernului, Yoshimasa Hayashi, minimalizând manipularea.

”Fotografiile de grupă la evenimente oficiale organizate de Cabinetul premierului, de exemplu remanierea ministerială, vor fi păstrate pentru totdeauna ca suveniruri, iar de aceea retuşuri minore se fac de obicei la aceste forografii”, a declarat el.

În martie, în Regatul Unit, prinţesa Kate şi-a cerut scuze după ce a retuşat o imagine în care apărea împtrună cu copiii săi în prima imagine oficială după o operaţie gravă la abdomen la care a fost supusă în ianuartie.

În loc să liniştească în privinţa stării sale de sănătate, această imagine modificată a risidcat multe întrebări. ”Ca mulţi fotografi amatori, uneori îmi încerc mâna la editare”, justifica prinţesa de Wales într-un comunicat în care prezenta ”scuze pentru confuzia cauzată”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.