Germania urmează să comande 20 de avioane de luptă de tip Eurofighter, anunţă miercuri cancelarul german Olaf Scholz, în contextul în care Berlinul depune eforturi să-şi consolideze capacităţile apărării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această comandă la consorţiul european condus de Airbus urmează să fie dată înaintea viitoarelor alegeri legislative din Germania, prevăzute în al doilea semestru al lui 2025, a anunţat Olaf Scholz la Salonul Internaţional de Aeronautică şi Spaţiu de la Berlin (ILA).

Confirmarea acestei noi comenzi era aşteptată de către industriaşi, după actuala tranşă de 38 de avioane de tip Eurofighter achiziţionate de către Germania în urmă cu patru ani, în valoare de aproape 5,5 miliarde de euro, a căror livrare este prevăzută în perioada 2025-2030.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Vom asigura o sarcină de lucru continuu” instalaţiei germane de producţie de Eurofighter, la Manching (sud), a declarat Olaf Sholz în deschiderea ILA.

Această comandă va fi ”o garanţie a securităţii Airbus, instalaţiei şi întregului lanţ de subcontractori”, a adăugat el.

Cancelarul nu a precizat valoare anvelopei alocate acestei noi tranşe de Eurofighter.

Germania a angajat, de la inceputul invaziei Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022, o cotitură istorică a politifcii sale a apărării, angajând un fond în valoare de 100 de miliarde de euro în vederea echipării armatei germane, după mai multe zeci de ani de subinvestiţii.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.