Gărzile Revoluţionare ale Iranului, trupele de elită ale regimului islamic, desfăşoară exerciţii militare în vestul ţării care vor continua până marţi, a anunţat duminică agenţia oficială de ştiri a Iranului, IRNA, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Exerciţiile, care au început vineri, sunt în curs de desfăşurare în provincia vestică Kermanshah, aproape de graniţa cu Irakul, pentru a "spori pregătirea de luptă şi vigilenţa", a declarat un oficial al forţelor armate pentru IRNA.

Exerciţiile au loc în timp ce Iranul a promis să riposteze împotriva Israelului după uciderea şefului Hamas, Ismail Haniyeh, la 31 iulie, la Teheran.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Iranul şi gruparea islamistă palestiniană Hamas acuză Israelul de comiterea asasinării lui Haniyeh la 31 iulie. Israelul nu a revendicat şi nici nu a negat responsabilitatea pentru acest asasinat, care a alimentat şi mai mult îngrijorarea că războiul dintre Israel şi Hamas din Fâşia Gaza se transformă într-un război mai larg în Orientul Mijlociu.

Citat de presa iraniană, comandantul adjunct al Gardienilor Revoluţiei, Ali Fadavi, a declarat vineri că ordinele liderului suprem iranian referitoare la pedepsirea dură a Israelului şi răzbunarea pentru Haniyeh sunt clare şi vor fi puse în aplicare în "cel mai bun mod posibil".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.