Rusia a deschis o anchetă împotriva unui jurnalist de la postul american de televiziune CNN, Nick Paton Walsh, şi a două jurnaliste ucrainene - Diana Buţko şi Olesia Borovik - care au realizat reportaje în regiunea Kursk, după ce au trecut în mod ”ilegal” frontiera din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Serviciile riuse de securitate (FSB) anunţă într-un comunicat publicat joi că au ”deschis o anchetă penală” împotriva americanului Nick Paton Walsh şi ucrainencelor Diana Buţko şi Olesia Borovik cu privire la ”trecerea ilegală a frontierei”.

O procedură asemănătoare a fost lansată la 17 august de către autorităţile ruse împotriva a doi jurnalişti italieni de la postul public RAI, Stefania Battistini şi Simone Traini, din acelaşi motiv.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Aceşti jurnalişti străini au realizat reportaje în oraşul rus Sudja, situat la aproximativ zece kilometri de frontiera Ucrainei, pe care Kievul l-a cucerit în întregime în cadrul unei ofensive în regiunea Kursk, lansată la începutul lui august.

Jurnaliştii vizaţi de aceste anchete - care nu se află în Rusia - riscă până la cinci ani de închisoare, potrivit Codului Penal rus.

În acest context, Moscova le-a convocat în ultimele zile pe ambasadoarea Italiei în Rusia Cecilia Piccioni şi pe o diplomată americană de la Moscova, Stephanie Holmes, în semn de proetst faţă de aceste reportaje.

După luni de recul din faţa înaintării trupelor ruse în Donbas, Ucraina a mutat luptele armate pe teritoriul Rusiei la 6 august, când a lansat o ofensivă de o amploare fără precedent în regiunea rusă de frontieră Kursk,

Kievul a anunţat că a cucerit 93 de localităţăi şi 1.250 de kilometri pătraţi.

Preşeintele rus Vadimir Putin a promis să ”expulzeze” forţele ucrainene din Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.