Fostul CEO al mărcii americane de prêt-à-porter Abercrombie&Fitch, Mike Jeffries, partenerul acestuia Matthew Smith şi încă un suspect, James Jacobson, au fost inculpaţi de trafic în scopul exploatării sexuale şi proxenetism, anunţă marţi într-o conferinţă de presă, la New York, procurorul federal Breon Peace, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ancheta vizează recrutarea în perioada 2008-2015 a unor manechine aspiranţi ai mărcii, care erau constrânşi să participe la petreceri la care trebuiau să ia droguri, să consume alcool şi viagra, pentru a participa la acte sexuale, potrivit procurorului din New York.

Mike Jeffries ”şi-a folosit puterea, bogăţia şi influenţa pentru a exploata bărbaţi pentru plăcerea sa şi a partenerului său Matthew Smith”, l-a acuzat şeful Parchetului Federal.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Procurorul a prezentat un sistem clasic de ”promovare pe canapea”, în care intermediarul cuplului, James Jacobson, ”recruta” şi ”testa” bărbaţi tineri din întreaga lume înainte de a-l livra lui Mike Jeffries şi Matthew Smith.

Potrivit procurorului, victmele erau conduse în reţedinţe ale cuplului în regiunea New York sau în hoteluri în Argentina, Franţa, italia sau Maroc pentru a întreţine relaţii sexuale cu cuplul.

”Potrivit actului acuzării, în mai multe rânduri, atunci când bărbaţii nu consinmţeau sau nu erau în stare să o facă, domnii Jeffries şi Smith le-au violat integritatea corporală spunându-i sau continuând să-i supună unor contacte sexuale intruzive şi violente”, a acuzat procurorul.

PARAŞUTĂ DE AUR

Scandalul a fost declanşat de o anchetă a BBC în 2023, în care mai mulţi bărbaţi dezvăluiau că au semnat contracte de confidenţialitate cu privire la petrecerile organizate de către Mije Jeffries.

CEO-ul a fost debarcat la sfârşitul lui 2014 de la Abercrombie - cu o paraşută de aur de 25 de milioane de dolari -, după ce a declarat că hainele grupului său nu sunt destinate ”graşilor”.

În lunile care au urmat, întreprinderea a renunţat la una dintre mărcile sale comerciale, la manechine cu trunchi sculptural şi la vânzătoare cu talie de viespe îmbrăcate sumar pentru a atrage clientul în magazine.

”Arestările de azi (marţi) au o importanţă monumentală pentru manechinele aspirante bărbaţi care au fost victime ale acestor indivizi”, a declarat AFP una dintre avocatele care-i reprezintă pe unii dintre reclamanţi în civil, Brittany Henderson.

”Lupta lor pentru dreptate nu se opreşte aici. Vom trage la răspundere Abercrombie&Fitch pentru că a facilitat aceste acte teribile şi ne vom asigura că acest lucru nu se va mai repeta”, a adăugat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.