Fosta împărăteasă a Japoniei Michiko, mama împăratului Naruhito, urmează să fie supusă marţi unei operaţii chirurgicale cu privire la o fractură în urma unei căzături, declară agenţia imperială AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Michiko ”a căzut la reşedinţa sa şi a suferit dureri. O vizită de control a fost astfel programată la spital” luni, a declarat AFP un purtător de cuvânt al agenţiei imperiale, Katsuyoshi Nakamura.

Presa locală scrie că alt purtător de cuvânt, Kazuhiro Jibuki, a declarat ulterior AFP că fosta împărăteasă urmează să fie operată marţi la Spitalul Universitar din Tokyo, după ce medicii i-au descoperit o fractură la femurul drept.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Aceasta este prima spitalizare a lui Michiko din 2018, când a fost operată de cancer la sân, diagnosticat într-un stadiu incipient.

Soţul său, fostul împărat Akihito, a renunţat oficial la funţcie în 2019, devenind primul împărat care a abdicat în ultimii 200 de ani în cea mai veche monarhie din lume.

În timpul domniei lor, Akihito şi Michiko - care împlineşte 90 de ani la 20 octombrie - au contribuit la o modernizare a unei monarhii japoneze ancorate în tradiţie printr-o apropiere de supuşii lor, ceea ce a făcut cuplul popular.

Michiko, născută la Tokyo în 1934, a fost prima ”femeie de rând” care s-a căsătorit cu un moştenitor imperial al Japoniei. Cuplul s-a întâlnit cu ocazia unui turneu de tenis şi s-a căsătorit în 1959, într-o ceremonie foarte mediatizată.

Fosta împărăteasă l-a născut pe Naruhito în 1960, iar pe prinţul Akishino, al doilea lor fiu, în 1965.

Michiko şi soţul său şi-au câştigat notorietatea prin prezenţa lor alături de supravieţuitori ai catastrofelor naturale, după tsunamiul din 2011 care a devastat părţi mari din Japonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.