Statele Unite au efectuat miercuri lovituri de precizie împotriva a cinci depozite subterane de arme în zonele controlate de mişcarea Houthi din Yemen, a anunţat secretarul american al apărării, Lloyd Austin, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Forţele americane au vizat mai multe instalaţii subterane ale houthi care adăpostesc diverse componente de arme de tipuri pe care rebelii houthi le-au folosit pentru a ţinti nave civile şi militare în întreaga regiune”, a declarat Austin.

Comandamentul Central al SUA (CENTCOM) a anunţat într-o postare pe X că evaluările pagubelor produse sunt în curs de desfăşurare şi nu indică victime civile.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Atacul vine după ce, la începutul acestei luni, armata americană a efectuat în Yemen 15 lovituri împotriva unor ţinte legate de luptătorii houthi, care sunt afiliaţi Iranului. Localnicii au relatat explozii la avanposturi militare şi la un aeroport.

Luptătorii Houthi din Yemen au efectuat aproape 100 de atacuri asupra navelor care traversează Marea Roşie începând din noiembrie anul trecut şi spun că acţionează în semn de solidaritate cu palestinienii în războiul de un an al Israelului în Gaza. Ei au scufundat două nave, au confiscat o alta şi au ucis cel puţin patru navigatori.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.