Comisia de Informaţii a Camerei Reprezentanţilor a anunţat miercuri după-amiază că fostul consilier prezidenţial pentru securitate internă, Michael Flynn, a refuzat până în acest moment o solicitare de a preda mai multe documente, care au legătură cu investigaţia privind implicarea agenţilor ruşi în alegerile prezidenţiale şi presupusele legături dintre campania Trump şi Moscova, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Democratul Adam Schiff a declarat că congresmenii încearcă să obţină mai multe înregistrări audio făcute de preşedintele Donald Trump în timpul reuniunilor private pe care le-a avut cu diverşi oficiali la Casa Albă, precum şi presupuse rapoarte scrise de către directorii serviciilor de informaţii Dan Coats şi Mike Rogers.

”Dacă toate acestea fac parte dintr-un model al interferenţelor din partea Casei Albe... sau chiar mai rău, noi trebuie să descoperim”, a declarat Schiff într-un interviu pentru The Christian Science Monitor Breakfast.

De asemenea, acesta a precizat că membrii Comisiei de Informaţii din Camera Reprezentanţilor sunt pregătiţi să-l citeze pe fostul comisar de informaţii interne pentru a obţine o serie de documente considerate esenţiale pentru investigaţia cu privire la implicarea ruşilor în alegerile prezidenţiale şi legăturile dintre asociaţii campaniei Trump şi agenţii Moscovei.

”Am spus că vom folosi orice proces obligatoriu... dacă aceste citaţii nu sunt respectate într-un mod care este legal, atunci vom explora alte metode obligatorii pentru a obţine aceste documente”, a completat Schiff.

 Congresmenul democrat a precizat că vor fi emise în această săptămână mai multe citaţii care-l privesc pe Flynn, precum şi pe alte persoane de interes în investigaţia cu privire la Rusia.

Senatorii au anunţat în urmă cu o zi că fostul consilier pentru securitate internă a refuzat să răspundă la o citaţie pentru predarea unor documente şi analizează posibilitatea de a-l reţine pentru sfidarea Congresului.

Michael Flynn nu are de gând să respecte citaţia senatorilor din Comisia de Informaţii a Senatului şi va invoca al cincilea amendament al Constituţiei Statelor Unite pentru a nu fi audiat cu privire la implicarea ruşilor în alegerile prezidenţiale şi posibilele legături dintre asociaţii campaniei Trump şi agenţii Moscovei..

În acest sens, fostul consilier prezidenţial pentru securitate internă va invoca al cincilea amendament, care le permite cetăţenilor americani să nu se autoincrimineze în faţa justiţiei din Statele Unite.

Flynn este considerat un martor cheie în investigaţia cu privire la posibilele legături dintre asociaţii campaniei Trump şi agenţii Moscovei, întrucât demiterea sa de la Casa Albă are legătură cu mai multe discuţii purtate cu ambasadorul rus de la Washington, Serghei Kisliak, la doar câteva ore după ce administraţia Obama a implementat la finele lunii decembrie noi sancţiuni împotriva Kremlinului. 

Comisia de Informaţii desfăşoară o investigaţie proprie cu privire la presupusa implicare a ruşilor în alegerile prezidenţiale, într-o încercare de a înclina balanţa electorală spre republicanul Donald Trump..

Agenţiile americane au concluzionat în ianuarie că Moscova a încercat să influenţeze alegerile prezidenţiale în favoarea republicanului Donald Trump, care a manifestat din timpul campaniei o atitudine favorabilă vizavi de Moscova.

Flynn a fost forţat să demisioneze în luna februarie, la mai puţin de o lună de la învestirea administraţiei Trump, după ce nu a divulgat discuţiile purtate cu Kisliak şi l-a indus în eroare în mod intenţionat pe vicepreşedintele Mike Pence.

De asemenea, acesta a recunoscut că a primit bani în timpul campaniei electorale de la guvernanţii turci pentru a acţiona drept lobbyist pe lângă Washington.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.