Douăzeci de migranţi au fost daţi dispăruţi în urma naufragiului unei ambarcaţiuni la Marea Mediterană în apropierea Insulei Lampedusa, anunţă secţiunea italiană a Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ambarcaţiunea s-a scufundat duminică în apropierea Insulei Lampedusa.

”Douăzeci de persoane sunt date dispărute la (Marea) Mediterană, după naufragiul de la 1 septembrie (duminică), potrivit supravieţuitorilor”, a anunţar miercuri pe X Chiara Cardoletti de la UNHCR.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Cei şapte supravieţuitori primiţi de echipa noastră de pe Lampedusa se află într-o stare critică. Mulţi dintre ei şi-au pierdut rude” în catastrofă, a anunţat ea.

Presa italiană evocă, la rândul sîu, 21 de persoane date dispărute - inclusiv trei copii.

Supravieţuitorii - sirieni - au fost salvaţi de Paza de Coastă italiană.

În 2023, peste 3.000 de migranţi au fost daţi dispăruţi în încercarea de a traversa Mediterana, potrivit Organizaţiei Internaţionale a Migraţiilor (OIM).

Potrivit Ministerului italian de Interne, sosirile pe mare au scăzut în mod considerabil de la începutul anului - 43.061 de persoane au sosit în Italia de la 1 ianuarie şi până la 4 septembrie.

În 2023, în aceeaţi perioadă, în Italia au sosit 115.177 de persoane.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.