Doi polonezi suspectaţi în atacul cu ciocanul al unui apropiat al defunctului opozant rus Aleksei Navalnîi au fost eliberaţi pe cauţiune joi, de către o Curtea de Apel de la Varşovia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Leonid Volkov, în vârstă de 43 de ani, mâna dreaptă a lui Navalnîi, a fost atacat cu lovituri de ciocan, la 12 martie 2024, în faţa locuinţei sale, la Vilnius, în Lituania, unde trăieşte în exil, şi a fost spitalizat pentru o scurtă periodă de timp.

Curtea de Apel de la Varşovia a stabilit că cei doi suspecţi pot să fie eliberaţi cu condiţia să plătească ”o cauţiune de 50.000 de zloţi (aproximativ 11.600 de euro)” fiecare, a declarat AFP o purtătoare de cuvânt a tribunalului, Ewa Leszczynska-Furtak.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Celor doi li s-a interzis să părăsească Polonia şi sunt obligaţi să se prezinte regulat la comisariat.

Curtea a stabilit că ”nu există temeri ca suspecţii să scape sau să dispară în natură”.

Cauţiunea este necesar să fie plătită până la 16 octombrie.

Avocatul unui suspect, Piotr Jaszke, a declarat AFP că familia şi rudele clientului său urjmează să cotizeze şi să strângă banii ”cât mai rapid”.

Ancheta vizează în total opt suspecţi, şi anume pe rusul Anatoli B., şase polonezi şi un belarus.

Patru dintre ei se află în detenţie provizorie - doi polonezi, belarusul şi Anatoli B..

Potrivit parchetului, bărbatul identifica drept Anatoli B. a fost arestat în Polonia la 13 septembrie.

Parchetul a formulat împotriva aceastuia trei capete de acuzare, inclusiv de organizarea agresării opozantului ”din cauza afilierii politice şi naţionale a acestuia şi a activităţii sale politice”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.