Departamentul american al Justiţiei l-a informat pe miliardarul Elon Musk, care-l susţine pe candidatul republican în alegerile prezidenţiale de la 5 noiembrie Donald Trump, cu privire la eventuale amenzi privind loteria acestuia de un milion de dolari prin care recompensează zilnic un alegător dintr-un stat-cheie, scrie presa americană miercuri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Contactat de AFP, Departamentul Justiţiei a refuzat să comenteze.

Elon Musk, patronul SpaceX, Tesla şi X (fostul Twitter), şi-a început loteria sâmbătă şi a oferit un prim cec de un milion de dolari unui alegători din Pennsylvania.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Pentru a participa la loterie, este necesar să fii un alegător înscris într-unul dintre cele şapte state-cheie în care se va decide rezultatul alegerilor prezidenţiale americane şi să semnezi o petiţie conservatoare ”în favoarea libertăţii de exprimare” şi a dreptului de a purta arme.

Departamentul Justiţiei îi transmite în această scrisoare echipei lui Elon Musk că este ilegal să oferi o recompensă de valoare unui cetăţean pentru a vota sau pentru a se înscrie pe liste electorale, scriu mai multe publicaţii americane.

Departamentul Justiţiei nu evocă o acţiune ilegală, însă precizează care sunt pedepsele prevăzute în cazul încălcării legii - şi anume amenzi sau închisoare -, potrivit presei americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.