Adunarea Naţională sud-coreeană, Camera inferioară a Parlamentului, a pus capăt comerţului de carne de câine, o practică ce face parte dintr-o veche tradiţie culinară, însă o victorie a apărătorilor animalelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Sunt încântată că Coreea de Sud poate să închidă un capitol nefericit al istoriei noastre şi să se deschidă unui viitor în care respectă câinii”, a salutat directoarea organizaţiei de protecţia animalelor Humane Society International JungAh Chaese.

”Am atins un punct de cotitură, în care o majoritate a sud-coreenilor resping consumul (cărnii de) câine şi vor ca această suferinţă să fie trimisă de-acum în cărţile de istorie”, a declarat ea, salutând adoptarea unei legi în acest sens, cu 208 voturi, două abţineri şi niciun vot împotrivă.

Legea urmează să intre în vigoare - peste trei ani -, după ce va fi promulgată de către preşedintele Yoon Suk Yeol.

Ea prevede pedepse cu privire la creşterea, vânzarea şi abatorizarea câinilor de până la trei ani de închisoare şi o amendă de până la 30 de milioane de woni (20.800 de euro).

Până la un milion de câini sunt ucişi anual în vederea consumului uman în Coreea de Sud, unde acest tip de carne este reputată pentru sănătate, mai ales vara.

Însă consumul cărnii de câine a scăzut puternic în ultimii ani, din cauza unui tabu în rândul generaţiilor tinere.

Tot mai multe familii deţin un câine pe post de animal de companie.

Potrivit unei anchete publicate luni de către cabinetul Animal Welfare Awareness, Research and Education, nouă din zece sud-coreeni declarau că nu se gândesc să mănânce carne de câine în viitor.

Aceasta nu este prima încercare de interzicere în acest subiect.

Parlamentul a dat însă înapoi în mai multe rânduri, în urma presiunilor exercitate de către crescători de la 1.150 de ”ferme” de câini din ţară.

Coreea de Sud dispune de o lege privind protecţia animalelor care interzice abatorizarea cîinilor şi pisicilor, dar care autorizează totodată consumul cărnii acestor animale.

Acest proiect de lege a devenit posibil în urma instalării la putere a Guvernului preşedintelui Yoon, care se declară un iubitor de animale.

Premierul Kim Keo Hee a jucat un rol în această luptă, angajându-se să pună capăt acestei practici.

În vederea reconvertirii acestor întreprinderi, proiectul de lege prevede plata unor compensaţii crescătorilor care se retrag din acest comerţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.