Cinci persoane au fost plasate în detenţie provizorie, acuzate că au furat în decurs de mai mulţi ani zeci de maşini din fabrici Stellantis la Mulhouse-Sausheim, în Alsacia, şi Sochaux-Montbéliard (nord-est), a anunţat Parchetul din Mulhouse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Creierul”, un bărbat în vârstă de 62 de ani, era inculpat deja într-un dosar de furt de maşini de la fabrică, în 2018.

Hoţii - care aveau complici înăuntrul fabricilor - foloseau un ecuson de salariat al instalaţiei pentru a scoate, printr-o parcare în care aşteaptau livrarea, unul-două vehicule, a anunţat luni parchetul.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Este aproape invizibil, atât de multe vehicule tranzitează şi aşteaptă în instalaţie”, potrivit parchetului.

De la începutul lui 2022 şi până în iulie 2024, data ultimelor furturi identificate, peste 75 de vehicule au fost furate - maşini Peugeot 3008, 208 şi 308.

HOŢI CU EXPERIENŢĂ

Nouă persoane au fost arestate la 17 septembrie, dintre care cinci, majoritatea cu un cazier judiciar important, au fost inculpate în urma arestului preventiv cu privire la furturi în bandă organizată şi asociere de răufăcători.

Ele riscă până la zece ani de închisoare.

Condiscări importante au fost efectuate în timpul unor percheziţii - maşini de lux şi suma de 50.000 de euro în numerar la unul dintre inculpaţi.

Potrivit parchetului, anchetatorii au avut de-a face cu hoţi experimentaţi, specializaţi în furtul de maşini.

Întrucât vehiculele nu afost vândute, numerele lor de serie sunt necunoscute, ceea ce a făcut şi mai grea depistarea hoţilor, potrivit parchetului.

Cele mai multe dintre maşinile furate au fost vândute în Africa de Nord, în principal în Algeria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.