Cel puţin cinci persoane au fost ucise, iar alte peste 100 au fost rănite de fragmente de rachetă într-un atac atribuit Ucrainei pe o plajă la Sevastopol, în Crimeea ocupată de Rusia, relatează Paris Match.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cinci persoane au fost ucise, iar alte 120 au fost rănite de schije de rachetă, anunţa guvernatorul Sevastopolului instalat de Moscova Mihail Razvojaiev, citat de Euronews.

Ministerul rus al Apărării acuză pe Telegram că Ucraina se află la originea acestui atac cu ”rachete operaţionale tactice (de tip) ATACAMS furnizate de către Statele Unite şi echipate cu ogive cu fragmentaţie” - bombe aeriene care explodează înainte să-şi atingă ţinta şi care lansează mii de schije.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Patru  rachete au fost distruse de către apărarea antiaeriană rusă, însă una ”a deviat de la traiectoria de zbor (...) şi a explodat în aer deasupra oraşului”, se arată în această postare citată de CNN.

EVACUĂRI DE PE PALJĂ CU TARGA

Înregistrări video postate pe X surprind consecinţele atacului.

Civili răniţi erau evacuaţi de pe plajă pe targă către vehicule.

Turişt, unii în costum de baie, evacuau zona.

Ucraina nu a comentat acest atac.

Crimeea a fost anexată de Rusia după ce armata rusă a ocupat penisnula ucraineană în 2014.

De la începutul Războiului din Ucraina, în februarie 2022, acest teritoriu ucrainean revendicat de Kiev este vizat sporadic în atacuri ale armatei lui Volodimir Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.