Un pastor american deţinut în China din 2006, David Lin, a fost eliberat în weekend, anunţă Departamentul de Stat american, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

David Lin a fost condamnat la închisoare pe viaţă, acuzat de fraudă, potrivit presei americane, însă Washingtonul considera condamnarea nefondată.

În prezent în vârstă de 68 de ani, el ”a revenit în Statele Unite şi îşi poate revedea familia pentru prima oară după 20 de ani”, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, care a salutat eliberarea.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Fiica sa, Alice Lin, a declarat site-ul american Politico că tatăl său urma să sosească duminică la San Antonio, în Texas.

Mai mulţi cetăţeni americani sunt reţinuţi în China în baza unor acuzaţii, inclusiv Kai Li, un om de afaceri acuzat de spionaj în 2016.

Diverşi oficiali americani au pledat în favoarea eliberării patorului şi altor americani încarceraţi în ultimii ani.

În octombrie, guvernatorul Californiei Gavin Newsom a ceut eliberarea acestuia în cursul unei vizite în China, în care a fost primit de către preşedintele chinez Xi Jinping şi ministrul chinez de Externe Wang Yi. 

Această eliberare intervine înaintea unei audieri pe tema cetăţenilor americani încarceraţi în China care urmeaxă să aibă loc săptămâna aceasta în Congresul american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.