China a aprobat - pentru prima oară - un tratament împotriva covid-19, la doi ani de la apariţia pandemiei, pe teritoriul chinez, în urma unei intensificări a epidemiei, relatează AFP.
Spre deosebre de un vaccin preventiv, un tratament asigură îngrijiri de sănătate unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, în vederea evotării unor complicaţii grave.
Gigantul asiatic, în care a fost descoperit noul coronavirus, la Wuhan (centru), la sfârşitul lui 2019, aproape a eradicat boala, recurgând la măsuri radicale - închiderea frontierelor, un control strict al deplasărilor, carantine.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
China - care nu autorizează niciun vaccin străin - susţine că a vaccinat peste 70% din populaţia chineză cu vaccinuri produse la nivel local.
Cu toate acestea, China s-a confruntat, în ultimele luni, cu reintensificări ale epidemiei, localizate, de o amploare mult mai mică decât ceea ce se întâmplă în lume.
Agenţia chineză a medicamentului a anunţat miercuri, într-un aviz, că ”aprobă de urgenţă” un tratament chinezesc împotriva covid-19 pe bază de anticorpi monoclonali.
Anticorpii monoclonali se ataşează de proteina spike a noului coronavirus şi îi reduce capacitatea de a penetra celulele umane.
Acest tratament - adiministrat prin injectare - a fost creat de către prestigioasa Universitate Tsinghua de la Beijing, Spitalul nr. 3 din Shenzhen (sud) şi compania Brii Biosciences.
Teste clinice arată că acest tratament permite o reducere cu 80% a spitalizărilor şi a riscului morţii la pacienţi fragili, potrivit Universităţii Tsinghua.
Presa chineză scrie că tratamentul a fost folosit la bolnavi infectaţi în timpul recentelor intensificări ale epidemiei.
China a anunţat joi că a înregistrat 83 de noi contaminări cu noul coronavirus la nivel naţional.
Ea dispune de mai multe vaccinuri locale, a căror eficienţă este inferioară celor din străinătate.
Două vaccinuri - ale Sinovac şi Sinopharm - sunt recunoscute de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...