O maşină a explodat luni în cartierul Mazze, la Damasc, în care se află cartierul general al ONU şi ambasade, potrivit agenţiei oficiale siriene de presă Sana, iar Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR) acuză Israelul, relatează AFP şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit unui corespondent AFP, un hotel a fost avariat, iar maşini au fost făcute scrum de explozie, care a avut loc în apropierea sediului Ministerului Informaţiilor.

Cel puţin o persoană a fost ucisă, potrivit Reuters.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR) anunţă că explozia a fost ”cauzată de o rachetă trasă de o dronă israeliană”.

Racheta a vizat un bărbat care nu este sirian şi care se afla la volanul maşinii sale în acest cartier, în care avea loc o ceremonie în memoria defunctului lider al Hamas Yahya Sinouar, asasinat de israel în Fâşia Gaza săptămâna trecută.

La 8 octombrie un atac israelian violent în acest cartier însărit de la Damasc s-a soldat cu 13 morţi, inclusiv nouă civili, potrivit SOHR.

Potrivit ONG-ului, acest atac ca vizat un imobil frecventat de către membri ai mişcării islamiste proiraniene Hezbollah şi a Gardienilor revoluţiei, armata ideologică a Iranului.

GINERELE LIDERULUI HEZBOLLAH, UCIS CU CÂTEVA ZILE MAI ÎNAINTE LA MAZZE

Tot la mazze, patru persoane au fost ucise cu câteva zile mai înainte într-un atac israelian care a vizat a doua zi la rând acest cartier, potrivit SOHR.

Între persoanele ucise se afla ginerele liderului Hezbollah Hassan Nasrallah, la rândul său asasinat într-un atac aerian israelian la periferia de sud a Beirutului la 27 octombrie.

De la izbucnirea Războiului Civil din Siria, în 2011, Israelul efectuează sute de atacuri pe teritorul sirian vizând armata siriană şi grupări susţinute de Teheran - mai ales Hezbollah -, desfăşurate în susţinerea forţelor guvernamentaloe siriene.

Autorităţile israeliene comentează rar aceste atacuri, dar ameninţă că nu vor permite Iranului, inamicul jurat al Israelului, să-şi extinddă prezenţa în Siria.

După izbucnirea Războiului din Liban, la sfârşitul lui septembrie, ritmul atacurilor israeliene în Siria a crescut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.