Cel puţin 12 persoane au fost rănite în atacuri ruse vizând trei cartiere la Harkov, în nord-estul Ucrainei, care au lăsat o parte a oraşului fără electricitate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Către ora (locală) 22.00 (şi ora României), ruşii au bombardat trei districte din Harkov (...). 12 civili au fost răniţi, inclusiv şapte femei cu vârste cuprinse între 22 şi 83 de ani, şi cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 38 de ani”, a anunţat duminică, într-un comunciat postat pe Telegam, poliţia.

Potrivit poliţiei, ”imobile locuite, garaje, staţii de alimentare cu carburant, case şi maşini au fost avariate”, iar salvatorii s-au mobbilizat în locurile atinse.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Din cauza atacurilor inamice nu mai este electricitate în anumite părţi ale oraşului”, a anunţat polişia, fără să precizeze câte gospodării au rămas fără curent.

Guvernatorul regiunii Harkov Oleg Sînegubov şi primarul oraşului, Oleg Terehov, au confirmat pe Telegam pene de curent într-”o parte” a oraşului.

Ei nu a detaliat amploarea pagubelor şi nu au spus ce infrastructuri au fost atinse.

Aceste bombardamente intervin în contextul în care autorităţile ucrainene se tem de începutul unei noi campanii ruse de atacuri vizând infrastructuri energetice civile, ca în iernile lui 2022 şi 2023, un mijlooc folosit atunci de Moscova pentru a lăsa în beznă şi în frig milioane de ucraineni şi de a exercita astfel presiuni asupra Kievului.

Harkovul, un oraş mare în regiunea cu acelaşi nume, în nord-estul Ucrainei, este cu regularitate ţinta unor tiruri ruse.

El se află la mai puţin de 30 de kilometri de frontiera cu Rusia.

În mai, armata rusă a încercat o ofenivă în această regiune de frontieră cu Rusia, cu scopul de a crea o zonă-tampon şi a limita astfel atacuri ucrainene vizând ţinte militare sau industriale pe teritoriul rus.

Însă Moscova a eşuat, iar Kievul continuă să atace zilnic teritoriul rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.